Problema câinilor maidanezi, rezolvată cu umanitate, la Agigea

473
În premieră națională, comuna Agigea a găsit soluții pentru câinii comunitari, care să împace și iubitorii de animale și cetățenii speriați de patrupede. Este vorba despre un proiect amplu, care a demarat săptămâna aceasta cu o campanie de sterilizare a animalelor.

Programul care va transforma localitatea "într-un model național și internațional", după cum susțin chiar organizatorii, este pregătit de asociația Animal Society/Four Paws. Astfel, în perioada 26 iunie - 20 iulie, câinii și pisicile din Agigea și Lazu vor fi sterilizați și vaccinați anti-rabic, totul gratuit.

"Principalul obiectiv al acestei campanii este să-i facem pe localnici să înțeleagă că sunt obligați prin lege să-și castreze câinii și pisicile care nu provin de la canise. Îmi place să cred că Agigea a evoluat foarte mult din acest punct de vedere în ultima perioadă și sper să continuăm să facem pași în acest sens", a declarat primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu.

În cadrul acestui proiect, inedit este faptul că reprezentanții Animal Society se ocupă inclusiv de adunarea câinilor de pe străzi.

"Esențial este că vorbim despre o campanie gratuită și că orice cetățean din Agigea sau împrejurimi ne poate contacta pentru a se programa cu câinele ori pisica, la numărul de telefon 0732/007.740 . La fel de important este faptul că este un proiect de lungă durată și că ne vom întoarce la Agigea și în viitor, de câte ori va fi nevoie, pentru a rezolva această problemă", a explicat și dr. Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Programul propune, în primul rând, rezolvarea problemei câinilor comunitari cu umanitate.

"Ne bucură sprijinul oferit din partea autorităților locale din Agigea, am găsit aici genul de deschidere pe care ne-o dorim din partea tuturor partenerilor cu care colaborăm în campaniile noastre de sterilizare. De altfel, sperăm ca Agigea să devină cu această ocazie o localitate model pe plan național și internațional, un exemplu pentru cum poți rezolva problema câinilor maidanezi nu doar într-un mod eficient, ci și cu umanitate", a precizat dr. Gabriel Ignat, coordonatorul proiectului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.38 secunde