PRO sau CONTRA acestei metode? Mămică acuzată că își umilește copilul, dar ea susține că îl disciplinează

76527
PRO sau CONTRA acestei metode? Mămică acuzată că își umilește copilul, dar ea susține că îl disciplinează - afostacuzatacaisiumilestecopilul-1530104736.jpg

Articole recomandate

Părerile sunt împărțite în privința metodei alese de această mamă pentru a-și face copilul să se comporte civilizat cu cei din jur.

Amanda, o mamă din Canada, a fost pusă de fiica sa în situația de a apela la o metodă de disciplină ce a stârnit critică. Femeia i-a lăsat feței în cameră doar patul, așternuturile și câteva schimburi de haine: pentru școală și pentru somn.

Mama consideră că lăsându-i doar strictul necesar și luându-i toate celelalte obiecte considerate de ea dispensabile, fiica ei își va corectă comportamentul, scrie baby.unica.ro



De ce a fost nevoie de o astfel de pedeapsă 


Deși a intuit că mulți o vor acuza că e prea dură, mama explică într-o postare de Facebook de ce a ales să ia această măsură: fiica ei începuse să se ia de colegele de la școală, să mintă profesorii, să lipsească de la ore.

"Am fost prea dură? Nu după părerea mea! Dacă ajunge să crească și să încalce legea, intră la închisoare ca rezultat, iar eu nu vreau asta pentru copiii mei… 


Știu că nu-i fac niciun rău. Fac tot ce pot să o ajut. I-am spus că fac asta pentru că o iubesc și vreau să crească să fie un adult echilibrat.", și-a explicat mamă decizia.

Totodată, în plus față de camera rămasă goală, fetița a fost constrânsă de mamă să meargă la școală îmbrăcată alternativ cu 4 tricouri, cu însemne împotriva bullying-ului, o săptămâna întreagă. Femeia menționează că îi spăla tricoul cu pricina în fiecare seară, fără că fiică ei să știe asta.

Tot parte din pedeapsă e și faptul că în fiecare zi din săptămâna, fata a trebuit să scrie 50 de rânduri cu următoarele propoziții:

"Nu voi mai minți." 


"Voi fi bună cu toată lumea." 


"Ma voi comportă frumos la școală." 


"Sunt propria persoană și fac propriile alegeri" – față încercase să dea vina pe o prietenă pentru acțiunile sale. 


"Sunt responsabilă de propriile acțiuni."

"Generatiile noi nu își mai disciplinează copiii" 


Fetița avea să își câștige obiectele personale înapoi, pe măsură ce își îndrepta comportamentul.

Mama a fost blamată și aclamată în același timp pentru inițiativa sa.
 

În timp ce unii consideră modalitatea de disciplină una potrivită, criticii au spus că femeia e prea dură și își umilește ea însăși copilul.

Femeia a explicat în postare cum vede lucrurile, în privința disciplinei, când vine vorba de noile generații:

"Cred că problemă cu generațiile noi e că nu își mai disciplinează copiii.

Consideră că pedepsele nu sunt bune, că ar trebui să ignorăm comportamentul negativ și să îl încurajăm pe cel pozitiv. Nu în casa asta!"

Sursă articol & imagine: boredpanda.com 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7645 secunde