Principele Nicolae al României pedalează la Constanța

203
1
Principele Nicolae  al României pedalează  la Constanța - principelenicolaepedaleazalacons-1429103142.jpg

Articole de la același autor

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilo-metri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național, dar și pentru a strânge fondurile necesare unor donații de carte și înființării de cluburi de lectură "Cărțile copilăriei". Turul ciclist caritabil "Cărțile copilăriei pe bicicletă" este un eveniment unic în România, se va desfășura în perioada 23 aprilie-3 mai și va traversa 13 județe parcurse în nouă zile, din Sighetu Marmației până în Constanța. Principele Nicolae va poposi duminică, 3 mai, în orașul de la malul mării. Cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se ală-ture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației (22 aprilie), Dej (23 aprilie), Cluj-Napoca (24 aprilie), Alba Iulia (25 aprilie), Sibiu (26 aprilie), Brașov (28 aprilie), Sinaia (29 aprilie), București (30 aprilie), Călărași (2 mai), Constanța (3 mai). Potrivit organizatorilor, pregătirea pentru viață se bazează pe importanța lecturii și antrenamentul creierului pentru absorbirea de cunoștințe, oferind copiilor resurse pentru un viitor de succes și, alături de ele, mersul pe bicicletă antrenează trupul pentru o viață sănătoasă și armonioasă.

"Organismul are nevoie ca mintea și trupul să se dezvolte și să funcționeze împreună. Cu toate acestea, cunoașterea și sănătatea sunt două mari probleme în societatea românească. Țara noastră se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărți citite pe cap de locuitor. Peste jumătate din cetățeni (53.3%) au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc, situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol. Fiecare copil și adolescent are nevoie de 60 de minute de sport/zi pentru o dezvoltare fizică și psihică sănătoase. Sportul rezolvă problemele de greutate, dificultățile de socializare, crește puterea de concentrare și creează o atitudine pozitivă față de învățare", au transmis organizatorii evenimentului. 

Comentează știrea

Andrei
16 aprilie 2015
Munceste de acasa!

Deschide o afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA . Fara a necesita cunostinte avansate IT. Se lucreaza de acasa, part-time. Fii propriul tau sef. Minim 18 ani. Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult. Instruire GRATUITA. Trimite INFO la: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Constanța pedalează pentru sănătate
Pagina a fost generata in 0.8242 secunde