Prime de relocare pentru șomeri

750
Prime de relocare pentru șomeri - prime1-1548408812.jpg

Articole de la același autor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește că șomerii înregistrați în evidențele sale pot beneficia de prime de relocare.

Astfel, persoanele înregistrate ca șomeri în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, pot beneficia de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună.

Prima de relocare se acordă pe o perioadă de 36 de luni.

Beneficiază de prima de relocare persoanele care se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2018
Stire din Social : Angajatorii, obligați să acorde preaviz
Pagina a fost generata in 0.5022 secunde