Primarul din Tulcea promite măsuri pentru scăderea prețului gigacaloriei

171
Primarul din Tulcea promite măsuri pentru scăderea prețului gigacaloriei - ddd-1579506341.jpg

Articole recomandate

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, dorește eliminarea sporului de 15% pentru funcționarii instituției, a normei de hrană pentru polițiștii locali, precum și a finanțărilor în baza legii nr. 350/2005 pentru ca prețul gigacaloriei la nivelul orașului să poată scădea, relatează Agerpres. El a anunțat propunerea pe pagina lui de Facebook, duminică seara, după ce, în cursul aceleiași zile, zeci de persoane au protestat în fața Primăriei, nemulțumite din cauza prețului căldurii furnizate în sistem centralizat și a majorării taxei de habitat.

"Ca să se poată face această scădere (a prețului gigacaloriei - n.r.) voi propune eliminarea sporului de 15% pentru condiții vătămătoare întregului personal al Primăriei, eliminarea normei de hrană pentru polițiștii locali, eliminarea alocării bugetare pentru finanțarea proiectelor în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice și reducerea drastică a cheltuielilor pentru întreținerea zonelor verzi", a scris edilul pe Facebook.

Hogea a amintit că, în momentul de față, populația plătește 365 de lei/gigacalorie și a punctat că acest preț se va reduce cu 100 de lei, dacă modificările propuse vor fi adoptate de consilierii locali. "Această scădere nu se poate aplica decât pentru lunile februarie, martie și aprilie", a precizat primarul municipiului Tulcea.

La finalul anului trecut, consilierii locali ai municipiului Tulcea au majorat cu 60% prețul căldurii furnizate în sistem centralizat, pe fondul majorărilor prețurilor la gaz, electricitate, combustibili și al creșterii salariului minim pe economie. Înainte de majorare, Tulcea avea unul dintre cele mai mici prețuri din țară la gigacalorie. După majorare, prețul real al acesteia a ajuns la 531,15 lei, iar autoritatea locală suportă aproape o treime din el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7726 secunde