Primăria Constanța a scăpat de datoria către Polaris M Holding!

4376
Primăria Constanța a scăpat de datoria către Polaris M Holding! - polaris1493313799-1526913689.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Apel Iași a respins, astăzi, cererea formulată de Polaris M. Holding privind obligarea Municipiului Constanța la plata sumei de aproximativ 413 milioane de lei drept penalități de întârziere, ca urmare a refuzului municipalității de a majora tarifele pentru serviciile de salubrizare din Constanța. 


Litigiul a fost preluat de către Trandafir & Associates în cursul lunii octombrie 2017, după ce oferta de tranzacționare aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța, în ședința din data de 3 octombrie 2017, nu a putut fi acceptată de reprezentantul legal al Polaris M. Holding. Prin oferta respectivă, Municipiul Constanța se obliga la plata unei sume de aproximativ 68 de milioane de lei, pentru a închide definitiv disputa cu Polaris M Holding. 


Litigiul este unul dintre cele mai mari din ultimii 10 ani din România, raportat la valoarea obiectului sau, precum și la impactul social.
"Cauza a implicat analiza și înțelegerea aprofundată a legislației din domeniul serviciilor publice, sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție cu o cerere de dezlegare a unor chestiuni de drept – pentru stabilirea înțelegerii prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ (obiect al dosarului nr. 3341/1/2017), precum și sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a art. 24 alin. (4) din aceeași lege (aceasta nu s-a pronunțat încă)", explică avocatul Georgiana Raluca Trandafir, cel care a asigurat reprezentarea în instanță a municipiului Constanța. 


XXX 
Reamintim că, pe data de 3 octombrie 2017, fostul deputat PSD, Eduard Martin, reprezentatul legal al Polaris M Holding s-a aflat la audieri la DNA București și în cursul aceleiași nopți a și fost reținut și, ulterior, arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de evaziune fiscală, cu o pagubă de șapte milioane de euro. 
Acesta nu a mai ajuns la ședința de Consiliu Local și nu a putut semna înțelegerea cu Primăria Constanța.


Am încercat să obținem un punct de vedere și la reprezentanții Primăriei Constanța, dar, aceștia fiind implicați în parade și evenimentele organizate cu prilejul Zilei Constanței, nu ne-au putut răspunde la solicitare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9473 secunde