Președintele HORA: Este doar o chestiune de zile până când șeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor

362
Președintele HORA: Este doar o chestiune de zile până când șeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor - 1-1593710334.jpg

Articole recomandate

Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a apreciat joi că este doar o chestiune de zile până când șeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor, informează Agerpres.


Președintele HORA a subliniat, după reuniunea desfășurată joi între conducerea Guvernului și reprezentanții industriei hoteliere, că șeful Executivului nu le-a transmis o dată certă privind redeschiderea restaurantelor.


"În urma solicitărilor HORA și a celorlalte asociații din industrie, Guvernul României a organizat astăzi o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanți de la Ministerul Economiei, în speță domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcției Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătății și de la ANSVSA, împreună cu reprezentanți ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli - vorbim în speță despre redeschiderea restaurantelor. 


Este un apel al premierului la responsabilitate și împreună cu industria se dorește alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanți ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată și sperăm ca în perioada imediat următoare - cred că e o chestiune de zile - premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunțat un orizont de timp", a afirmat Daniel Mischie, la Digi 24.


Președintele HORA a explicat că noua comisie va discuta propuneri specifice privind redeschiderea restaurantelor.


"În principal, setul de reguli va conține două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor și organizării evenimentelor, și aici vorbim de faptul că poate se pune în discuție eliminarea mănușilor la terase, creșterea numărului de participanți la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 și anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creșterea numărului de participanți de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri și vor fi discutate în cadrul acestei comisii", a adăugat Daniel Mischie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8406 secunde