Apel către romi

Președintele Asociației Partida Romilor: "Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială!"

340
Președintele Asociației Partida Romilor:

Articole de la același autor

În lumina numeroaselor conflicte în care au fost implicați cetățeni romi, în ultimele zile, în întreaga țară, liderii acestora le cer să înțeleagă regulile stabilite pentru această perioadă și să dea dovadă de spirit civic.

Astfel, președintele sucursalei județene Constanța a Asociației Partida Romilor "Pro Europa", Petrică Dumitru, a transmis un apel către toți romii din județ și să respecte legile. "Vă vorbesc în dublă calitate: de președinte al Asociației Partida Romilor «Pro Europa» - sucursala județeană Constanța și în calitate de etnic rom, crescut în Constanța și îngrijorat de situația cu care ne confruntăm în aceste zile. Această pandemie nu ține cont de etnie sau statut social, ne afectează pe toți în egala măsură. Romii, ca și cetățenii majoritari, trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile competente. Noi asta am promovat încă din momentul apariției decretului prezidențial. Să stea în casă, să respecte distanțarea socială pentru că altfel nu reușim să învingem această pandemie", spune președintele romilor.

Acesta recunoaște că sunt multe probleme în comunitate. "Da, într-adevăr, sunt persoane care sfidează legea. Persoane care nu știu să respecte legea îi pun în pericol pe toți cei din jurul lor și, din dorința de a ieși în evidență, comit anumite fapte antisociale. Indiferent de etnia lor, aceștia trebuie sancționați de autoritățile competente, fără niciun dubiu. Noi nu îi apărăm pe cei care sfidează legea și autoritățile polițienești. Indiferent de faptele lor, cei care comit astfel de infracțiuni trebuie sancționați. Cei care greșesc, indiferent de etnie trebuie să se supună legii", subliniază Petrică Dumitru.

Liderul de la Constanța avertizează ca nici de sărbătorile ortodoxe care urmează să nu se facă excepție de la regulile stabilite prin ordonanțele militare. "Acum, pentru că urmează Sfântul Gheorghe, Paștele Blajinilor, Înălțarea, fac apel la cetățenii de etnie romă să stea în casă. Să respecte legea și măsurile dispuse de distanțarea socială. Știu că este foarte greu să ne schimbăm comportamentul peste noapte, în special atunci când vorbim de rudele noastre decedate și datinile noastre de Paștele Blajinilor, însă, dacă vrem să trecem peste situația asta, haideți să stăm acasă și să ne gândim la cei dragi nouă. Încă o dată, fac apel la toți cetățenii noștri să dea dovadă de spirit civic și înțelegere față de toți semenii. Infracționalitatea nu are etnie!", încheie Petrică Dumitru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1462 secunde