Premierul Orban, despre obiectivul său cel mai urgent

157
Premierul Orban, despre obiectivul său cel mai urgent - 15722472599124uimvk2suqivcl-1574679629.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul său este ca, până la finalul zilei de marți, să fie stabilită forma definitivă a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară.

"Obiectivul meu este ca, până la finalul zilei de mâine, să stabilim forma definitivă a Ordonanței de Urgență privind rectificarea bugetară. În rectificarea bugetară sunt câteva obiective pe care le urmărim. Cel mai important obiectiv este să asigurăm resursele financiare pentru toate instituțiile publice și pentru toate autoritățile locale, resurse financiare care sunt indispensabile pentru buna funcționare, pentru plata salariilor, pentru plata diferitelor drepturi sociale, pentru plata unor cheltuieli de funcționare cum sunt iluminatul public, încălzirea școlilor și alte categorii de cheltuieli. Al doilea obiectiv este acela de a elimina practica guvernelor anterioare de a pune pe spinarea mediului de afaceri cheltuielile nesăbuite care au fost provocate. De exemplu, avem ca obiectiv în această rectificare să ajungem la zi cu rambursarea TVA-ului către companii, pentru că este inadmisibil să menții în mod artificial un deficit și să lipsești companiile de dreptul lor legal și anume de banii la care au dreptul prin rambursarea TVA-ului", a afirmat Orban, după ce a participat la un eveniment organizat de Academia Română.

El a adăugat că vor fi alocați bani pentru a asigura decontarea tuturor plăților care trebuie făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

"Sunt concedii medicale nedecontate și de 11 luni. (...) Nu în ultimul rând, urmărim să ajungem cât de cât la zi cu plata situațiilor de lucrări pe toate proiectele de investiții, indiferent dacă este vorba de investiții la nivel guvernamental sau de investiții în cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, căutăm să eliminăm toate cheltuielile nenecesare și mai ales să eliminăm din structura bugetului cheltuieli care nu pot fi efectuate și care au fost trecute acolo fără ca să existe efectiv posibilitatea de a putea fi efectuate până la finele anului 2019", a explicat premierul.

Ludovic Orban a afirmat că vor trebui majorate sumele de bani care reprezintă transferul de la bugetul de stat către fondul de pensii pentru a asigura plata acestor drepturi, "pentru că vechiul guvern nu a avut grijă să aloce suficienți bani în bugetul statului ca transferuri către bugetul de pensii". "Și, ca atare, și acolo va trebui să suplimentăm suma de la bugetul de stat către bugetul fondului de pensii", a adăugat Orban.

Întrebat dacă Guvernul va micșora alocările de fonduri la Educație sau Transporturi, premierul a dezmințit aceste zvonuri, "fitile băgate de oameni rău intenționați, cel mai probabil din zona PSD și care n-au nicio legătură cu realitatea".

"Vom aloca resursele financiare pentru cofinanțarea oricărui program care va aduce beneficii pentru români. (...) Forma proiectului de Ordonanță de Urgență va fi făcută publică și o vom adopta până la finalul acestei săptămâni", a mai spus Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Simptomele crizei bugetare
Pagina a fost generata in 1.0875 secunde