Pregătiți-vă organismul pentru a înfrunta efectele temperaturilor extreme

159
Pregătiți-vă organismul pentru a înfrunta efectele temperaturilor extreme - temperaturiextreme2-1498393393.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a atenționarii meteorologice de temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic, reprezentanții Direcției de Sănătate Pubică (DSP) Constanța fac urmatoarele recomandari pentru populație:

Organismul are nevoie de cât mai multe lichide: 2-2,5 l/24 ore. Beți ceaiuri fără zahăr (cu lămâie), cât se poate de calde sau apă plată (alternativ cu apa minerala). Evitați cafeaua, orice alte produse ce conțin cofeină, băuturile acidulate, băuturile alcoolice, tutunul, abuzul de medicamente. Consumați mai puține alimente bogate în proteine și mai multe fructe și legume ca atare sau în salate, cu puțin ulei de măsline și cu lămâie.

"Evitați să ieșiți în oraș la orele prânzului, dar dacă totuși o faceți, purtați ochelari de soare și acoperiți capul cu o pălărie, umbrelă. Este bine să aveți la dumneavoastră și o sticlă cu ceai neîndulcit. Purtați haine largi, comode, de culori deschise și din texturi care lasă pielea să respire. Bolnavii de inimă, cei care suferă de astm bronșic, cei cu tulburări ale tiroidei, bolnavii cu tulburări psihice, copiii, bătrânii să facă tot posibilul pentru a avea un ventilator, acasă sau la serviciu. În timpul zilei, la orele amiezii, nu lăsați geamurile larg deschise, ci acoperiți-le cu draperii și jaluzele", mai spun specialiștii DSPJ Constanța.

Dacă apar dureri de cap prelungite, grețuri, vărsături, inapetență prelungită, adresați-vă medicului de familie. Dacă mergeți la plajă, evitați expunerea la soare între orele 11:00 și 16:00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4713 secunde