La Spitalul Județean

Pregătiri intense pentru reluarea activității de Radioterapie

200
Pregătiri intense pentru reluarea activității de Radioterapie - radioterapiegf5-1518714547.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre principalele obiective pe care și le-a propus anul acesta managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), dr. Cătălin Grasa, este reluarea activității Radioterapiei.

"Marți, am primit vizita unor specialiști din Pitești, care se vor ocupa cu preluarea sursei și acum facem demersurile către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, pentru a obține avizul pentru transport al sursei de cobalt. În acest fel, sperăm ca, la începutul lunii martie, această operațiune să se poată desfășura. În prezent, buncărul este gol, pregătit pentru viitoarea echipare cu acceleratorul liniar", a precizat dr. Cătălin Grasa.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, procesul de dezafectare al sursei de cobalt se va desfășura în cele mai bune condiții de siguranță. Precizăm că, la finele anului trecut, a fost semnat contractul pentru achiziționarea unui aparat performant de radioterapie, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Guvernului. Noul accelerator va acoperi aproximativ 75% din schemele terapeutice necesare radioterapiei.

v v v

Activitatea serviciului de Radioterapie din cadrul SCJU a fost suspendată în urmă cu aproximativ doi ani, după ce aparatului cu cobalt i-a expirat avizul de funcționare. Altfel spus, sursa de cobalt are o durată de viață care nu poate fi depășită cu mult peste, așa că, după o anumită perioadă de timp, se află în incapacitate de a mai trata pacienți.

În concluzie, epuizându-se sursa, aparatul nu a mai funcționat și, în aceste condiții, s-a suspendat activitatea. De atunci, bolnavii au fost puși în situația de a-și face tratamentele în București sau alte județe ale țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0145 secunde