Praf saharian deasupra României! Când ajunge și la Constanța

876

Articole de la același autor

Un nou val de praf saharian ar putea ajunge, zilele acestea, deasupra Constanței. "În ultimele zile, deasupra Europei sudice centrale și de sud-est a evoluat o formațiune de presiune coborâtă care a favorizat avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste zone s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf este în scădere", precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.
Potrivit acestora, deasupra României, particulele de praf saharian au o concentrație redusă, iar în condițiile în care în următoarele 48 de ore local și temporar va ploua va fi favorizată antrenarea acestora spre sol.


La Constanța, este posibil să plouă slab în cursul acestei nopți, dar și în zilele următoare. "La noapte, vremea va fi relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros și, izolat, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 11 grade. Izolat, vor mai fi condiții de ceață. Mâine, vremea va fi relativ caldă. Cerul va fi temporar noros în timpul zilei, când, pe arii restrânse, vor fi condiții de averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat la început, apoi va prezenta intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 13 grade", explică directorul Centrului Regional de Meteorologie Constanța, Marius Coțofan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Social : Praf saharian deasupra Constanței
Pagina a fost generata in 1.9376 secunde