Posturile de șofer pe autobuzele CT BUS, din ce în ce mai atractive!

330

Articole de la același autor

După ani în care firma de transport în comun a orașului s-a confruntat cu o lipsă a șoferilor și un dezinteres al oamenilor de a conduce autobuzele prin oraș, cel mai recent concurs organizat de CT BUS, pentru angajarea de șoferi, a demonstrat că situația s-a schimbat. Astfel, pentru cele 11 posturi scoase la concurs au fost depuse pentru 100 de dosare de angajare.

"Îmi amintesc de concursurile de angajare organizate în 2016 – 2017, când nu reușeam să angajăm conducători auto pentru a compensa demisiile și cererile de pensionare anticipată, înregistrate în același timp. Pe drept, oamenii alegeau de cele mai multe ori să își încerce norocul departe de familie, în vestul Europei. Fluctuația anuală de personal în rândul șoferilor era de aproximativ 2%, iar salariul de bază brut, de 1400 de lei, în 2016. La preluarea mandatului. De curând, m-am întâlnit cu cei mai recenți colegi, 11 conducători auto care au fost selectați și recrutați în urma unui anunț public. Am întâlnit figuri cunoscute. Câțiva sunt șoferi cu vechime la RATC, care au decis să se întoarcă la CT BUS. Selecția nu a fost ușoară, peste 100 de dosare de angajare au fost înregistrate și continuă să vină noi și noi cereri de angajare", a afirmat directorul Bogdan Niță.

În prezent, la CT BUS sunt 710 angajați, dintre care 386 sunt conducători auto și 66 personal TESA. Prin comparație, în 2016 erau 333 conducători auto. "Deși salariul de bază brut este astăzi 3.400 de lei pentru un conducător auto, pachetul și mediul de lucru sunt cele care contribuie la atractivitatea angajării la CT BUS. Programul predictibil, bonurile de masă, voucherele de vacanță și concediul de până la 32 de zile sunt beneficiile colaterale adăugate la contractul individual", a mai arătat directorul Bogdan Niță.

Acesta a arătat că, în continuare, se caută șoferi, atât pentru cele 18 miniautobuze, cât și pentru cele 41 de autobuze electrice achiziționate din fonduri europene, iar următorul concurs se va desfășura în perioada 12 – 13 august. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde