Polițiștii locali le-au stricat picnicul mai multor constănțeni. Iată ce riscați dacă aprindeți focul în locuri neamenajate

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 09 Aprilie 2019 380
Patru sancțiuni au fost aplicate la sfârșitul săptămânii trecute de către polițiștii locali, constănțenilor care făceau grătar în locuri neamenajate.


„Atragem atenția tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspect: conform Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă. Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curțile interioare ale blocurilor, pe spațiile verzi, în cimitire și oricare alte locații care nu sunt special amenajate în acest sens. Conform actelor normative în vigoare, cei care desfășoară activități de picnic în-afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activități, pot fi sancționați cu o amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei”, precizează reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei