Planuri îndrăznețe. Va avea Poliția de Frontieră șapte nave noi?

1285

Articole de la același autor

Echipamente de ultimă generație și șapte nave noi vor fi achiziționate în anii următori de către Garda de Coastă. Este vorba despre unul dintre cele mai ambițioase și ample programe de investiții pentru acest sector, de după Revoluție. Banii, în mare parte proveniți din fonduri europene, vor fi folosiți atât pentru dotare, cât și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.


Anunțul a fost făcut în cursul zilei de ieri, la Constanța, de comisarul șef Adrian Popescu, împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Adrian Popescu a efectuat o vizită la Garda de Coastă, cu prilejul numirii noului director, comisar șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu. Acesta a fost numit prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, în urma susținerii examenului organizat în data de 12 februarie 2019, la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române.


"Zeci de milioane de euro vor fi investiți în perioada următoare pentru dotarea Poliției de Frontieră și pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru. Vor fi reabilitate sediile de la Vama Veche și Negru Vodă. Peste două săptămâni, vom da în folosință noua clădire a sectorului Poliției de frontieră Isaccea, unde investiția s-a ridicat la aproximativ 12 milioane de lei din fonduri europene. Vor fi încheiate contracte pentru mentenanța sistemului SCOMAR, pe tot ceea ce înseamnă funcționalitatea acestui sistem, partea video, partea radar, dar și partea de electroalimentare. De asemenea, avem un alt proiect care vizează modernizarea sistemului SCOMAR, pentru înlocuirea tuturor camerelor cu altele mai moderne și mai performante, care ar putea fi atribuit până la sfârșitul anului", a declarat comisarul șef Adrian Popescu. 


Potrivit acestuia, Poliția de Frontieră a lansat licitația pentru construirea a șapte nave, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 35 de milioane de euro, tot din fonduri europene. 


"Sunt nave care vor servi atât pentru patrulare în Marea Neagră, cât și pentru operațiunile comune în Marea Egee și Marea Mediterană, în funcție de solicitările Frontex-ului. Acestea sunt necesare, pentru că, de la an la an, trebuie să menținem gradul de mobilitate, având în vedere îmbătrânirea acestor mijloace, dar și ținând cont de o proiecție legată de menținerea la un nivel ridicat a capacității de patrulare la mare și pe fluviul Dunărea", a mai spus inspectorul șef al Poliției de Frontieră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4144 secunde