Plajele, pline de șezlonguri. Turiștii nu mai au unde să stea pe prosop

5075
13
Plajele, pline de șezlonguri. Turiștii nu mai au unde să stea pe prosop - fotofondopcsezlonguri-1436807443.jpg

Articole de la același autor

Litoralul a fost împânzit de turiști. Am avut deja cel mai aglomerat week-end din acest sezon și se anunță aglomerație mare în continuare. Pe unele plaje, abia dacă se mai găsește câte un loc, iar turiștii se plâng că nu au unde să se bronzeze, administratorii plajelor interzicându-le să-și întindă cearceafurile lângă șezlonguri.

Protecția Consumatorilor a primit deja numeroase sesizări de la persoane care spun că nu au fost lăsate să-și pună prosoapele pe nisip, ci obligate să închirieze un șezlong. "Nu mi se pare normal ca toată plaja să fie ocupată de paturi sau șezlonguri și ceilalți, care vor să stea numai două-trei ore sau să stea pe nisip, să nu fie lăsați să stea pe cearceaf. În Mamaia, nu mai ai unde să te duci la plajă. Trebuie să le dai lor bani pe paturile lor. Am fost zilele trecute cu cei doi copii. Pe căldurile astea, nu putem să stăm mai mult de două ore pe plajă cu ei, așa că nu se justifică să închiriem șezlong. Ne așezasem lângă apă, pentru a fi mai ușor să-i supraveghem, dar am fost rugați să ne mutăm din fața șezlongurilor, să ne ducem în spate, după toate rândurile de paturi. Adică la marginea plajei. Și, pentru că am vociferat, am fost poftit să merg în altă parte, pe motivul că acestea sunt regulile la ei pe plajă", ni s-a plâns Viorel Conu, din Craiova.

O treime din plajă, liberă pentru prosoape

Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în contractele de închiriere cu cei care administrează plajele este prevăzut faptul că ei nu au voie să pună șezlonguri la mai puțin de cinci metri de la malul apei. Astfel, nu trebuie îngrădit accesul utilajelor pentru igienizarea plajelor, pe timpul nopții. Însă, deocamdată, nu au fost aplicate amenzi celor care încalcă această reglementare.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Marius Dunca, îi avertizează însă pe administratorii de plaje că o treime din suprafața acestora, inclusiv zona țărmului, trebuie lăsată liberă pentru turiștii care nu vor să închirieze șezlong. Potrivit acestuia, comisarii OPC primesc zilnic sesizări de la turiști.

"Operatorii economici nu respectă legea. Trebuie să asigure 30 la sută cu deschidere la mare în partea stângă, în partea dreaptă, unde doresc, acces pentru consumatorii care vor să facă plajă pe prosop. Ei sunt ținuți spre ieșire și nu este în regulă", a declarat șeful ANPC.

Riscă să li se ridice autorizația

Deși sunt semnale că astfel de practici ale agenților economici sunt pretutindeni pe litoral, ABADL nu a aplicat amenzi. Mai mult decât atât, pentru astfel de abateri grave, reprezentanții ABADL sunt singurii care pot ridica autorizația pentru plaja respectivă. Șeful ANPC a spus, în numele instituției pe care o conduce, că nu va ezita să facă plângeri către Ministerul Dezvoltării pentru a li se ridica autorizațiile administratorilor de plaje care nu respectă toți consumatorii.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Vai,vai
14 iulie 2015
Plaja mica

Nu marea inghite nisipul(micsoreaza plaja) ,ci porcariile alea desezlonguri si baldachine plus constructiile de pe nisip!! Sezlongul ala isi justifica prezenta pe "plajele" alea din Grecia de exemplu,unde iti intra in coaste pietrele(neavand nisip).Daca as aea "putere" ,as desfiinta toate sezlongurile si baldachinele si asa se mareste plaja!!

G
14 iulie 2015
doar aici!

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Sindbad
14 iulie 2015
Boss de boss...

Au tot licitat, iar acum realizeaza ca nu-si vor scoate banii. Intelegem ca nu s-a dat nicio amenda deoarece cei cere trebuiau sa dea amenzi sau sa ridice autorizatia, sunt tot aia care au primit spaga. Ne invartim in cerc, pur stil dobrogean. O treime din plaja libera, inseamna ca zona libera de sezlonguri sa fie perpendiculara pe marginea apei, NU paralela! Ajutati si de vremea cam neprielnica, se pare ca vor lua plasa cu sezlongurile. Deci, nu-i mai deranjati. Noi, ca si constanteni, de ce platim impozite si taxe ?

cetatean
14 iulie 2015
aviz autoritatilor

Aplicati legea si nu mai luati spagi nenorocilor... ca o sa va manance DNA-ul !

Constantean
14 iulie 2015
Mamaia

Deja constantenii au interdictie la plaja in Mamaia (pe prosop). Tot anu platim "mentenanta statiuni) iarna toata staiunea e luminta(si faleza) si cand vine vara si vrei la plaja,trebuie sa platesti sa stai pe nisip

Turist scîrbit de sezlonguri
14 iulie 2015
Abuzurile nerusinate care se fac cu sezlongurile

Un om isi poate lua sezlong daca vrea. Dar impunerea nerusinata de a inchiria sezlonguri, saltele si umbrele reprezinta un abuz inadmisibil. Plajele au ajuns militarizate, pline de bodyguarzi impertinenti si violenti care fac legea dupa dreptatea parului. Si ne mai intrebam de ce turismul romanesc a ajuns de ris si de batjocura si lumea se duce sa faca plaja in strainatate. Invadarea plajelor cu aceste sezlonguri reprezintă o mizerie, o josnicie și o tîlhărie.

geo
14 iulie 2015
de ce

de ce reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral nu s-au aplicat amenzi si chiar anularea contractului pt nerespectare? pai ce facem noi respectam legea ori ba, ca cica legea e lege si trebuie respectata. Sa va actionez putin in judecata pt mai multe drepturi care mi se incalca si pt ca nu va doare nici in fund? stiti cum se numeste ore chestia asta? ...............deci cum o dregem ca ma bate acest gand de mult.

cineva
14 iulie 2015
plaja fara sezlonguri

Dar de ce sa stea sezlongurile insirate pe plaja? Sa le tina unul peste altul si cine vrea sezlong sa i se aduca. Atunci nu va mai etalata nesimtirea si foamea de bani pe plaja. Dar "e grele" in tara asta.

Alex
14 iulie 2015
Tara lui Papura Voda

Cine sa ia masuri, nesimtita aia de Martin

n
14 iulie 2015
sezlonguri

... in fotografie ... sezlongurile sunt prea inghesuite... nu ai aer... si distanta dintre randuri este mult prea mica...

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Travka, în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.4486 secunde