Plajele constănțene, reabilitate până în 2015

463
Plajele constănțene, reabilitate până în 2015 - picture04674962200-1315144956.jpg
Protecțiile existente în zona Tomis Nord din Constanța sunt în prezent într-o stare ce variază de la acceptabil, la foarte deteriorat.

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, aceste sisteme de apărare împotriva eroziunii, ar putea ceda în cel mult cinci ani.

Pentru a menține linia țărmului și pentru a oferi o protecție continuă împotriva eroziunii costiere, ar trebui reabilitate structurile existente, construite unele noi, cum ar fi diguri de stabilizare, sau ar putea fi amenajate plaje artificiale.

Reprezentanții Administrației de Apă Dobrogea Litoral spun că astfel ar fi protejate facilitățile turistice, dar și activele socio-economice din zonă.

În ceea ce privește zona Tomis Sud, sistemele de apărare existente sunt în prezent în stare de la bună la slabă și se așteaptă să cedeze în zece ani, afirmă reprezentanții administrației.

Pentru frontul aflat la nord de Portul Tomis, oficialii ABADL spun că ar fi recomandată o combinație de opțiuni ușoare, cum ar fi înnisiparea artificială, cu diguri de stabilizare a plajei și/sau epiuri pentru frontul din nord al Portului Tomis. Aceasta ar asigura o protecție mai durabilă decât sistemele de apărare grele care cauzează reflectarea valurilor și eroziunea tarmului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Social : Rămânem fără plaje
Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Social : Marea ne înghite plajele
Pagina a fost generata in 0.337 secunde