Piețele din Constanța vor face concurență supermarketurilor! Reguli noi pentru comercianți

6502
Piețele din Constanța vor face concurență supermarketurilor! Reguli noi pentru comercianți - fondpieteraedpp1-1578512538.jpg

Articole de la același autor

Piețele din municipiul Constanța vor concura cu supermarketurile: vor fi modernizate, astfel încât să arate ca cele de prin Spania sau Italia, dar pe tarabe clienții vor găsi numai produse autohtone. 


Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța are planuri mari pentru piețele agro-alimentare din municipiul Constanța. E evident, pentru oricine le trece pragul, că piețele au nevoie urgentă de îmbunătățiri. Aspectul de "ca la țară" îi determină pe destui constănțeni să le ignore, pentru a se îndrepta către supermarketuri. Acesta este motivul pentru care conducerea RAEDPP Constanța a început, încă din urmă cu doi ani, procedurile pentru aducerea în secolul al XIX-lea a piețelor agro-alimentare. Iar în anul 2020 vor începe să se vadă și schimbările. 


Intenția este ca piețele agro-alimentare să reprezinte o reală concurență pentru supermarketuri, ne-a precizat directorul Florin Gheorghe. Astfel, spațiile vor fi reabilitate, astfel încât să pară desprinse dintr-un veritabil oraș european, dar pe tarabe vor fi cu precădere produse autohtone. "Dorim să aduce producători autohtoni, legumele și fructele să fie de grădină, nu turcești sau spaniole. Dar pentru a face concurență supermarketurilor, trebuie să creăm condiții, atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Iar odată modernizate piețele, vom mai schimba personalul, vom impune uniforme, inclusiv pentru comercianți, vom monta etichete cu fotografii, cu prețuri la vedere etc", ne-a precizat directorul Florin Gheorghe. 


Bazarul "La ruși", pe lista piețelor renovate
La Piața Pescăruș, din zona Faleză Nord, de exemplu, lucrările au început deja în zona adiacentă pieței. "Am organizat licitația pentru proiectare, nu va dura mult și vom obține și autorizația. În ceea ce privește Piața Tic-Tac, proiectul este gata, la fel și autorizația, după ce se aprobă bugetul de către Consiliul Local Constanța demarăm licitația, iar poate prin martie demarăm și lucrările", a mai arătat Florin Gheorghe ce planuri are RAEDPP cu privire la piețele din municipiu. 


Printre piețele avute în vedere pentru renovare este și cea din zona Abator. Pentru realizarea lucrărilor RAEDPP are în plan solicitarea unui credit bancar. "Este piața noastră, vom face din surse proprii. În prezent, parterul este ocupat, avem comercianți. Etajul este gol. Am avut în trecut discuții cu cei de la Direcția Generală de Asistență Socială, să se ocupe spațiul respectiv cu o creșă, dar au revenit, considerând că nu este spațiul potrivit. Motiv pentru care creșa o vom realiza pe B-dul 1 Mai, în apropierea Liceului SNC, unde în momentul de față avem o clădire închiriată de un cabinet medical. Iar cabinetul medical îl vom muta la piață. Avem în vedere contractarea unui credit bancar, pentru a reabilita măcar fațada, poate chiar și interiorul", a mai arătat Florin Gheorghe. 


Îmbunătățiri urmează să aibă loc și în bazarul "La ruși", cum este cunoscută constănțenilor piața de la intersecția străzilor Eliberării și I.L. Caragiale. După cum a subliniat Florin Gheorghe, fiind vorba despre o piață căutată de constănțeni, de unde nu lipsesc comercianții, motiv pentru care va fi neapărat renovată. Mai ales că și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost în control și au lăsat îndrumări pentru ce trebuie schimbat în cel mai scurt timp!


Piața Griviței, mai frumoasă ca cele din Spania sau Italia!
Piața Griviței, o altă zonă de comerț căutată de constănțeni, este în cărți pentru a fi renovată. Lucrarea este însă una de durată, motiv pentru care, arată reprezentantul RAEDPP, nu se știe dacă va fi realizată anul acesta. "Este necesară autorizație, trebuie demolat tot și reconstruit. Urmează ca Primăria Constanța să ne aloce fondurile pentru această lucrare. Va fi realizată o piață clasică precum cele de prin Italia sau Spania, cu gresie care imită piatra veche, cu stâlpi ornamentali, poate chiar și cu vitralii", a afirmat directorul RAEDPP. Planurile de înfrumusețare vizează și Piața Brotăcei. "Și la această piață lucrările vor fi realizată din banii noștri. Vom realiza o igienizare, vom înlocui tarabele, pentru a da un suflu nou pieței, și o vom închide cu tâmplărie PVC, pentru a oferi condiții comercianților și pe timp de iarnă", a mai arătat Florin Gheorghe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0528 secunde