Piesa "Paliativ" aduce spitalul pe scenă

174
Piesa

Articole de la același autor

Constănțenii pot viziona mâine, 22 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat, piesa "Paliativ", un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani. În acest spectacol, dramaturgul Radu Popescu aduce pe scenă spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului.
Așa că, aproape toate personajele sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Ca urmare, unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția. 


În alții, în schimb, puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie. Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia de Lăcrămioara Dumitrașcu. Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Văcariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ștefan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8409 secunde