Piața blocurilor noi din Constanța, alimentată de creditele imobiliare

746
Piața blocurilor noi din Constanța, alimentată de creditele imobiliare - fotofondcrediteimobiliare1-1560972041.jpg

Articole de la același autor

În Constanța, se construiesc blocuri în toate cartierele, inclusiv în Mamaia. Sute de apartamente apar pe piața imobiliară an de an și, deși oferta este destul de bogată, se pare că investitorii imobiliari nu duc lipsă de clienți.


Din cei în ce mai mulți constănțeni se mută la casa lor. Încântați de programul Prima Casă și de condițiile destul de lejere la creditele ipotecare, numeroși tineri se împrumută pe zeci de ani la bănci pentru 


a-și cumpăra un apartament cât de mic, dar care să fie al lor. Această tendință alimentează încă piața imobiliară din municipiul Constanța, dar și din localitățile învecinate, unde migrează mai ales familiile, în căutarea unei căsuțe, cu curte.
"Cele mai căutate sunt apartamentele cu două și trei camere, mai ales în blocuri noi. În prezent, sunt multe proiecte imobiliare în derulare, așa că acei clienți care nu se grăbesc așteaptă finalizarea lor, unii chiar cumpărând în faza de proiect. Sunt perioade când cererea este mai mare decât oferta, mai ales pe municipiul Constanța, căci nu toți tinerii vor să meargă în cartierele noi, de la periferie. Tocmai de aceea, prețurile sunt încă destul de ridicate, chiar dacă au suferit o ușoară scădere în 2019, până în prezent", a declarat, pentru "Cuget Liber", agentul imobiliar Claudiu Ispas.


Condiții accesibile pentru tineri
În anii următori, vor intra pe piață câteva mii de apartamente, pe măsură ce se vor finaliza blocurile acum aflate în construcție de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropiere de centrul comercial Vivo, sau pe strada Ștefăniță Vodă, precum și cele de pe strada Corbului, zona Inel II.


Iar băncile oferă condiții accesibile de creditare pentru cei care nu au toți banii încă, să-și achiziționeze un apartament nou. Atât la programul Prima Casă, cât și la credite ipotecare, cererile rămân în continuare ridicate. Și interes este nu numai din partea tinerilor. 


"Condițiile sunt accesibile și pentru un tânăr în ziua de astăzi. Vorbim de un tânăr de minimum 21 de ani, care are posibilitatea, împreună cu un codebitor, adult peste 24 de ani, să acceseze un program de Prima casă sau un credit ipotecar, în cazul în care mai are o altă proprietate. Dobânzile sunt atractive pleacă de la 3% marja băncii fixă, la care se mai adaugă acel indice variabil, care se aplică creditelor, iar avansul este de minimum 5% din valoarea apartamentului. Este un avans chiar mic, tocmai de aceea acest program avantajează tinerii", explică Mihaela Pop, reprezentantul unei unități bancare din Constanța.
Potrivit acesteia, persoana care aplică se poate încadra chiar și dacă are un venit mai mic, din nou un avantaj pentru tinerii aflați la început de carieră și are încă nu au salarii prea mari. "De exemplu, tinerii se pot încadra și cu venitul minim, în cazul în care sunt doi membri ai familiei. Ei ar putea să ia o casă mai mică, precum o garsonieră, pentru că piața imobiliară este totuși destul de scumpă", adaugă reprezentantul bancar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3125 secunde