Piața auto second hand, în vizorul Gărzii de Coastă. Zeci de mașini oprite la graniță!

483
Piața auto second hand, în vizorul Gărzii de Coastă. Zeci de mașini oprite la graniță! - masinigranita-1582055799.jpg

Articole de la același autor

Piața second hand din România este una care stârnește interesul bișnițarilor de autoturisme, inclusiv a celor care obțin mașinile prin metode ilegale, din alte state. Tocmai de aceea, o preocupare constantă a polițiștilor de frontieră o reprezintă combaterea traficului internațional de autoturisme furate.

"Pentru combaterea fenomenului, au fost executate acțiuni în punctele de trecere și în zona de frontieră, având ca rezultat depistarea autovehiculelor furate, precum și a faptelor de fals, uz de fals a documentelor autoturismelor", ne-au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Astfel, pe parcursul lui 2019, au fost întocmite 22 de dosare penale pe această linie, la granița de pe teritoriul Constanței fiind depistate 18 vehicule furate din alte state, pe care diverse persoane încercau să le introducă în România. Valoarea aproximativă a mașinilor a fost estimată la aproximativ 820.000 de lei.

La nivel național, au arătat reprezentanții Poliției de Frontieră, anul trecut au fost depistate peste 230 de autovehicule.

"S-a constatat că principalele țări de unde proveneau autovehiculele aflate în atenția autorităților sunt Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România, cele mai multe mașini fiind din categoria de lux și de mijloc", au arătat polițiștii de frontieră.

XXX

Unul dintre cazurile aflate în atenția polițiștilor de frontieră a avut loc în august 2019. Un bărbat de 47 de ani a ajuns la frontieră la volanul unui autoturism de lux, înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că vehicul figura ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autoritățile engleze în aprilie același an.

Bărbatul a explicat că a cumpărat mașina, fără să știe că era dată în urmărire. Mașina, estimată la 88.000 de lei, a fost indisponibilizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3627 secunde