Peste 800 de constănțeni au solicitat ajutoare de încălzire

428
2
Peste 800 de constănțeni  au solicitat ajutoare de încălzire - ajutoareincalzire-1478020737.jpg

Articole de la același autor

Peste 800 de constănțeni și-au depus dosarele pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire (energie termică, gaze naturale, lemne sau energie electrică), prin Serviciul Pu-blic de Asistență Socială (SPAS).

Conform informațiilor furnizate de șeful SPAS, Iulia Zahariciuc, cei care vor să beneficieze de aceste ajutoare trebuie să depună, pe lângă formularul de cerere, o serie de acte.

Astfel, actele privind locuința pentru care se solicită ajutorul de încălzire sunt dovada privind modalitatea în care solicitanții locuiesc la adresa menționată, iar formularul de cerere se face, după caz, în baza contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de închiriere înregistrat la Administrația financiară sau certificatului de moștenitor, respectiv contractului de comodat sau contractului de concesiune sau împuternicirii notariale dată de proprietarul locuinței pentru persoanele care locuiesc în imobilul

său.

De asemenea, pentru fiecare din membrii familiei menționați în formularul de cerere, se vor depune buletinul de identitate și certificatele de naștere pentru copiii cu vârsta sub 14 ani. În plus, ei sunt obligați să aducă la dosar acte doveditoare privind veniturile realizate de toți membrii familiei.

Alte acte doveditoare: copie după cartea de identitate sau talonul autoturismelor aflate în stare de funcționare, deținute de membrii familiei menționați în formularul de cerere. Chiar dacă autoturismul are o vechime de peste zece ani, trebuie dovedit acest lucru. Totodată, este nevoie de o copie după actul de proprietate al bunurilor deținute de către toate persoanele, copie după ultima factură de plată pentru abo-nații individuali RADET, CONGAZ sau ENEL, în funcție de modalitatea de încălzire. Nu în ultimul rând, ei trebuie să aducă o adeverință de la Asociația de proprietari, din care să rezulte numele și numărul persoanelor care locuiesc efectiv la adresa pentru care se solicită acordarea ajutorului de încălzire, sumele trecute în cartea de imobil și sunt luate în calcul la plata cheltuielilor de întreținere, precum și numărul de camere ale locuinței. 

Comentează știrea

ION
2 noiembrie 2016
Ajutoare

Cei care primesc ,,ajutoare,,ar trebui sa presteze o munca in compensatie(curatenie in bloc,intretinerea domeniului public, diferite ,,voluntariate,,)fara de care in alte tari nu prea primesti ajutoare. Apoi, nu inteleg de ce o persoana care domiciliaza in bd.ul Tomis,in trei sau patru camere (find proprietar) ,trebuie sa primeasca astfel de ,,pomeni,,cand foarte simplu ar putea fi ajutata sa-si vanda proprietatea si sa-si cumpere un doua camere confort doi sa ramana si cu ceva bani cu care sa traiasca o batranete demna ...!

mm
2 noiembrie 2016
m

Unde ai vazut tu oameni demni in Constanta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.923 secunde