Peste 6000 de incendii soldate cu 700 de victime au avut loc în acest an, în România!

219
Peste 6.000 incendii produse la locuințe și aproximativ 700 victime se înregistrează anual în România, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu ocazia Zilei Informării Preventive, care va fi sărbătorită marți în toată țara.


"Inspirându-ne din tradiția și experiența altor state europene care organizează numeroase evenimente cu caracter informativ-preventiv, începând cu anul 2011 noi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, am stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marțea, să organizăm Ziua Informării Preventive. (...) În acest sens, ne-am ales ca logo pisica neagră, simbolul ghinionului pentru majoritatea oamenilor și sloganul 'ghinionul îl previi, dacă știi să intervii'", se arată într-un comunicat al IGSU citat de Agerpres.


Cele mai întâlnite cauze de incendiu la locuințe ce pot fi prevenite sunt următoarele: 31% - coșul de fum defect sau necurățat, 20% - instalații electrice defecte ori improvizate, 13% - mijloacele de încălzire, 13% - fumatul și focul deschis, citează aceeași sursă. 










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Stop incendiilor!
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Incendii devastatoare în Texas
Pagina a fost generata in 0.3687 secunde