Peste 11.000 de flori și 200 de arbuști au fost plantate la Constanța de la începutul primăverii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 30 Iunie 2020 124
De la începutul primăverii și până acum pe spațiile verzi din muncipiul Constanța au fost plantate nu mai puțin de 11.000 de flori și 200 arbuști. 


Primăria municipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, s-a preocupat de înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș cu plante din fel de fel de specii care încântă ochii celor care străbat Constanța la pas, din autobuze ori din mașinile personale. 


Lavanda, bujori, lalele, trandafiri, nemțișori, yucca, crini, cerceluși ori salvie sunt doar câteva dintre speciile de flori plantate în ultimele luni pe fâșiile stradale, în sensurile giratorii, în jardinierele, rondurile și rabatele din parcuri sau în cartiere. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme și culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă și sol. Din momentul plantării, societățile contractate se ocupă de întreținerea spațiilor verzi și au grijă ca florile să fie săpate și îngrijite. 


Autoritățile încurajează locuitprii Cosntanței, în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a arborilor, arbuștilor și a florilor de pe teren să anunțe acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55 - Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484.205 sau 0799.606142 (WhatsApp) Direcția Generală Poliția Locală.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei