Pescărie închisă de inspectorii sanitar-veterinari constănțeni. Iată ce probleme au găsit

522
Pescărie închisă de inspectorii sanitar-veterinari constănțeni. Iată ce probleme au găsit - 646x4041-1552909495.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada prima jumătate a lunii martie, s-au materializat prin verificări la 384 de obiective.


Au fost verificate 2 unități de tăiere, 2 centre sacrificare animale, 5 unități procesare lapte, 22 de unități prelucrare lapte, 5 unități procesare carne, 1 centru ambalare ouă, 1 centru colectare lapte, 1 centru colectare pește, 6 unități produse proaspete din pescuit, 2 unități procesare produse din pescuit, 4 puncte de debarcare pește, 37 de depozite alimentare, 35 de măcelării, 18 carmangerii, 8 pescării, 3 stupine, 30 de super/hipermarket-uri, 56 de magazine alimentare, 20 de restaurante, 1 cantină, 30 de unități tip fast-food, 7 pizzerii, 7 unități tip bistro, 5 braserii, 10 unități catering, 1 pensiune, 6 baruri, 2 unități tip bufet, 26 de laboratoare cofetărie/patiserie, 1 mijloc de transport auto, 6 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 6 unități de comercializare produse congelate, 5 depozite de semințe consum, 2 unități fabricare vin, 1 depozit de legume fructe, 3 unități de reambalare, 7 exploatații comerciale de animale.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la:


 nerespectarea intervalelor de hrănire și adăpare, a duratei călătoriei și a perioadelor de repaus; 


 introducerea de animale noi în loturile constituite în incinta fermelor de carantină sau a centrelor de colectare a animalelor;


 prelevare necorespunzătoare de probe;


 condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;


 nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare;


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 90.400 de lei. 


A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate de produse proaspete din pescuit.


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 9736 de kg, lapte și produse lactate – 2419 de kg, pește și produse din pește – 1877 de kg, ouă – 73 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 140286 de lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5966 secunde