Perspective noi pentru copiii din Centrul "Orizont"

640
Perspective noi pentru copiii din Centrul

Articole de la același autor

Complexul de Servicii Comunitare "Orizont" din strada Agarici Horia nr. 5 este unul dintre cele patru centre din județul Constanța care vor fi închise. Cu această ocazie, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), împreună cu UNICEF în România și Banca Mondială, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, organizează, astăzi, la sediul centrului, o întâlnire pe tema dezinstituționalizării copiilor. 


În acest moment, în țara noastră, aproximativ 19.000 de copii beneficiază de îngrijire în servicii de tip rezidențial. "Dezinstituționalizarea copiilor este o prioritate stabilită în diverse documente strategice. ANPDCA a stabilit ca până în anul 2020 să aibă o serie de priorități privind tranziția către serviciile din cadrul comunității și intervențiile timpurii și preventive, care să asigure respectarea dreptului copilului de a crește într-un mediu familial și care să ajute copiii să își atingă potențialul maxim, dar și să își exercite drepturile", au declarat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 


Totodată, în vederea prioritizării strategice a măsurilor de reformă, ANPDCA a demarat, împreună cu Banca Mondială și UNICEF, un exercițiu complex de analiză a sistemului de protecție a copilului din România. În urma acestei analize, a reieșit necesitatea de a închide peste 150 de centre rezidențiale din întreaga țară și dezvoltarea de servicii alternative prin creșterea numărului de asistenți maternali, crearea de căsuțe de tip familial, dar și de servicii de suport ale familiei naturale sau substitutive, precum centre de zi sau centre comunitare, incluzând și servicii de recuperare sau de consiliere sau alte tipuri de asistență. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde