Pensionarii primesc bani de la CAR pentru biletele de tratament

329
Pensionarii primesc bani de la CAR pentru biletele de tratament - banipensionari-1492706683.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă împrumuturile rambursabile pe care le primesc de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), constănțenii mai primesc, în plus, 60 de lei pentru biletele de tratament balnear. 


Astfel, după ce își ridică biletele de la Casa Județeană de Pensii, membrii CARP pot solicita această sumă, care, cel puțin în cazul celor cu venituri modeste, îi ajută destul de mult. 


"De acești bani au beneficiat până acum foarte mulți bătrâni", a declarat șeful serviciului Contabil din cadrul CARP, Mariana Păculea. 


Criteriile pentru obținerea unui bilet într-una din stațiunile balneo-climaterice din țară sunt stabilite prin lege. Drept urmare, cei care nu au primit bilete de tratament în anii 2015 și 2016 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct. 


Desigur, la fiecare serie de bătrâni plecați vor exista și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. 


Eliberarea biletelor se va face ca și până acum, potrivit planificării anunțate telefonic fiecărui beneficiar, iar la expirarea termenelor sunt eliberate biletele nevalorificate. 


În ceea ce privește contribuția individuală a unui bilet de tratament, aceasta este de 50% din valoarea totală a pensiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0889 secunde