Pensionarii își pot depune cererile pentru biletele de tratament, de la 1 februarie

574
Pensionarii își pot depune cererile pentru biletele de tratament, de la 1 februarie - biletepensionari-1484587808.jpg

Articole de la același autor

Cererile pentru biletele de odihnă și tratament vor putea fi depuse la Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța începând cu data de 1 februarie, după aprobarea bugetului. Pentru un bilet care include 16 zile de tratament, trei mese zilnice și diferite proceduri, solicitanții vor trebui să depună la sediul instituției o cerere tip, o adeverință de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie sau, în cazul angajaților, o adeverință de salarizare.

Cererea însoțită de actele menționate se pot depune la sediul CJP, iar contravaloarea biletului se va achita de către solicitanți în momentul ridicării acestuia. Contribuția suportată de către persoanele de vârsta a treia este de 50% din valoarea totală a pensiei. În cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie.

Până acum, cele mai căutate stațiuni de către bătrâni au fost Covasna, Herculane, Vatra Dornei, Mangalia, Techirghiol, Govora, Sovata, Căciulata, Amara, Slănic Prahova, Bușteni, Tușnad etc.

Criteriile după care sunt acordate aceste bilete au rămas aceleași. Ca urmare, și în 2017 se va ține cont de un punctaj în care se va lua în calcul dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Astfel, pensionarii care nu au primit bilete de tratament în 2015 și 2016 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct.

Potrivit directorului CJP, Cristina Samoilă, anul trecut au fost depuse un număr de 9.852 de cereri pentru eliberarea unui bilet de tratament și au fost puse la dispoziția persoanelor de vârsta a treia un număr de 7.584 bilete în toate stațiunile din țară, din care au fost valorificate doar 6.907. Din cele 7.584 bilete, a precizat șeful CJP, 1.146 au fost gratuități, acordate veteranilor de război, persoanelor cu handicap. "677 de bilete au rămas nevalorificate deoarece bătrânii au preferat să nu plece în lunile reci", a explicat Samoilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Ianuarie 2017
Stire din Social : Pensionarii,  fericire maximă!
Pagina a fost generata in 0.5906 secunde