Pedepse mai aspre pentru cei care nu respectă carantina și izolarea

206

Articole de la același autor

Peste 1.100 de persoane din întreaga țară nu au respectat perioada de izolare și au fost ulterior plasate în carantină instituționalizată. De asemenea, 32 de persoane care erau deja în carantină au fugit din locația respectivă, dar au fost găsite de polițiști și plasate într-o nouă perioadă de carantinare, de 14 zile.

Tocmai pentru că încă sunt foarte multe persoane care nu au înțeles cât de periculos este să pleci din zonele de izolare, Ministerul Afacerilor Interne a înăsprit pedepsele.



Astfel, oricine părăsește locul în care se află în carantină, fără aprobarea autorităților competente, va fi obligat să reia perioada de 14 zile de carantinare, să suporte cheltuielile respective, dar se va alege și cu dosar penal.
"Persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune", a anunțat chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

În numai 24 de ore, au fost întocmite 15 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 990 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Mai mult decât atât, polițiștii au depistat, de luni până marți, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.174.104 lei.

XXX

În județul Constanța, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, respectiv Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și polițiștii locali, 1.763 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.107.722 de lei. Dintre acestea, 392 au fost aplicate în doar 24 de ore, de luni până marți, din care 322 pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9018 secunde