"Pe unii care au făcut gripă i-am văzut murind și urât, adică cu imposibilitate de a respira, cu plămân artificial"

411

Articole recomandate

Situația în România este gravă, încă se moare de gripă și singura modalitate de a evita să facem gripă este în continuare vaccinul, a avertizat sâmbătă, într-o conferință de presă, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat cât de gravă este problema gripei în prezent, Adrian Streinu-Cercel a afirmat: "Atâta timp cât este în circulație, e gravă. Cert este că e sezon de gripă. Dacă în week-end-ul trecut la 'Balș' au fost 308 cazuri de gripă prezentate, de vineri până luni dimineața, vă dați seama ce înseamnă asta. Și circa o treime dintre ele au necesitat internare. Vă dați seama că nu sunt cazuri ușoare, ci sunt cazuri care, mai ales la pacienți care sunt cu diabet, cu BPOC (Bronhopneumopatie cronică obstructivă), cu hipertensiune arterială sau cu cardiopatie ischemică, cu accidente vasculare antecedente, cu obezitate și respectiv, femeile gravide au șanse să dezvolte forme severe de boală și să se și prăpădească unii dintre ei."

El a subliniat că vaccinarea împotriva gripei poate salva vieți.

"Deci, gripa omoară, de aceea se face program de imunizare. Nu se face program de imunizare că vrea cineva să mai vândă un vaccin. Singura modalitate de intervenție este vaccinarea. Și acum. Gripa nu o să iasă din circulație diseară sau mâine dimineață. Țineți cont că are o perioadă de incubație foarte interesantă: între trei ore și trei zile. (...) Du-te și te vaccinează! Avem gripă în România și se moare de gripă în România. Dacă nu dorim să facem gripă și nu dorim să murim eventual de gripă, avem o singură modalitate: să ne vaccinăm. Restul sunt filosofii. Filosofia nu omoară, (...) dar pe unii care au făcut gripă i-am văzut murind și urât, adică cu imposibilitate de a respira, cu plămân artificial, adică nu e o joacă. Deci, vaccin", a susținut managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4003 secunde