Pe mâna cui au ajuns plajele de pe litoral și de ce se cere schimbarea legii

5030
Pe mâna cui au ajuns plajele de pe litoral și de ce se cere schimbarea legii - fotoplajamangalia-1527519504.jpg

Articole de la același autor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a făcut publice rezultatele licitațiilor pentru sectoarele de plajă libere de contract. Așa cum era de așteptat, cea mai mare concurență a fost pentru sectoarele din Mamaia. În mod surprinzător, însă, destul de disputate au fost și plajele din Olimp și Venus - Saturn.

În cele din urmă, firmele participante par să-și fi împărțit, în mod echitabil plajele, astfel încât să fie mulțumită toată lumea, căci fiecare s-a ales într-un final cu cel puțin un sector, două. Câștigători au fost declarați și câțiva hotelieri, care au reușit, astfel, să obțină perimetrele de plajă din fața unităților pe care le dețin. Complexul hotelier Steaua de Mare SRL, al lui Nicolae Bucovală, și-a adjudecat o parte din plaja din Eforie Nord, dar a pierdut licitația pentru alte două subsectoare. Iar Phoenicia Express SRL, a lui Mohammad Murad, a obținut cu maximum de punctaj sectorul din fața celor trei hoteluri cumpărate anul trecut și în curs de reabilitare, Panoramic, Amfiteatru și Belvedere.

În rest, cele trei subsectoare din Corbu propuse de ABADL au fost câștigate de aceeași firmă - MMT 121 Gaming SRL, cele din Năvodari au ajuns la Keep Going SRL, Power Music Beach SRL, Asocierea DG the One Beach cu Octogon Studio SRl, Niss Mode SRL și Rosa Route SRL. La Mamaia, cei mai mulți ofertanți, nouă la număr, au fost pentru subsectorul 23 din dreptul restaurantului Aurora. Cel mai mare punctaj a fost obținut de Aurora Mamaia SRL - 85 puncte. Au mai câștigat perimetre de plajă din Mamaia Asocierea Luna Beach SRL cu Aqua Geoterma Resource SRL, Exelero Events SRL, Laricont 2007 SRL, Garofița Felix SRL, Elegant Impex SRL, Grano Pane SRL, Giva Prodcom SRL, Parc Mamaia SRL și Ahora Lux SRL. Parc Mamaia Nord SRL a fost descalificată, iar subsectorul 10 din Mamaia a rămas neadjudecat și va fi scos la licitație în a doua etapă.

Plajă privată în Faleză Nord

În Constanța, unul din sectoare a fost câștigat de FIN.CO.GE.RO SPA, în dreptul cartierului construit în Faleză Nord. Vor mai administra plaje din municipiu City Club Cafe SRL, Mersin Turism SRL, Quick Clas SRL, Mystic Beach SRL, Azuma Beach SRL, Exelero Events SRL, Dampari Com SRL, Pilistera SRL, Asocierea AmelSun SRL cu Group Claudiu 2004 SRL și Pantheon Management SRL.

Printre câștigătorii sectoarelor de plajă din Eforie se numără Parthis SRL, Briza Mării Negre SRL, Roxy Beach SRL, Beko Ionik Star Agrement SRL, Solmare UZT SRL, Record Unc SRL, Sim Holiday SRL, Histria Tour Mondial SRL, Vip Booking SRL, Asocierea Asclepios Imobiliare SRL cu HM Limited Exim SRL, Exelero Events SRL, Mibero Comtours SRL, Andaluza Cont SRL, Ganinava SRL, Asocierea Holiday Dreaming Sand SRL cu Agrostar Constanța SRL, Amore Mio SRL. La Tuzla, Green Agro Turism SRl a fost singurul ofertant pentru sectorul 5, pe care l-a obținut cu 50 de puncte.

La Olimp, s-au înregistrat câte patru, cinci, chiar șapte oferte pentru unele sectoare. Câștigători au fost Activ Galaxy SRL, Holiday Club Olimp SRL, Gili SRL, Asocierea Time Test Exclusiv SRL cu Gili SRL, Mitcos Art SRL, Mediterraneo SRL, General Construct Nav SRl, Hally Journey SRL Diplomat SRL și Euroterra Star SRL. În Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, printre administratorii de plaje se numără Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat RA - Sucursala pentru Reprezentare și protocol Neptun, Maxi Mar 95 SRL, Delta Aurora SA, Green Spring Project SRL, Venus Holiday 2000 SA, Asocierea Venus Stil SRL cu Hotel Sandală SRL, Prietenia Turism SRL, Safir 94 Impex SRL, Club Calipso SRL, Transevren SRL, White Shark SRL, Avanti Beach SRL, Asocierea White Shark SRL cu Bran Turism Travel SRL, Tudorana Impex SRL, Saturn Banana Beach SRL, Lara Beach SRL, Sunny Beach Kanto SRL, Asocierea Vimarvis SD SRL cu Dijmasu Com SRL, Rental Place SRL, Club Florica SRL, Fimest Turist SRL, Hotel Cupidon SA și Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA.

Primăria Mangalia

cere schimbarea legii

În premieră, Primăria Municipiului Mangalia a câștigat un sector de plajă la licitația organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Autoritățile locale intenționează să amenajeze în zona respectivă - subsector 6, situat pe raza localității - o plajă publică destinată în special locuitorilor orașului. Plaja are o suprafață de 6.153 mp și este situată în apropierea Portului Turistic Mangalia. Municipalitatea va întreține plaja prin lucrări de igienizare și ecologizare, amplasarea de coșuri de gunoi și alte acțiuni specifice, pe toată durata sezonului estival.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că a decis ca Primăria să participe la această licitație, în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni privind amenajarea unei plaje publice gratuite a orașului. "Primăria Mangalia a făcut acest demers exclusiv pentru locuitorii orașului, pentru a le asigura acestora un sector de plajă publică, cu acces gratuit, fără a fi nevoiți să plătească șezlongul sau alte servicii impuse de agenții economici deținători de plaje", a explicat primarul Cristian Radu. În opinia sa, nu este normal ca orașele cu acces la mare să plătească pentru a deține o plajă în folosul comunității.

"Considerăm că ar fi necesară schimbarea legislației în domeniu, astfel încât administrațiile locale cu acces la litoralul Mării Negre să beneficieze gratuit de anumite sectoare de plajă, fără a fi nevoite să participe la licitațiile organizate de Apele Române", a mai precizat edilul din Mangalia. Cristian Radu susține că va solicita parlamentarilor de Constanța să inițieze un proiect de lege în acest sens, pentru a veni astfel în întâmpinarea doleanțelor tuturor locuitorilor din localitățile cu acces la plajă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5317 secunde