Patru angajate ale maternității, depistate cu stafilococ pozitiv în urma exudatelor

137
Patru angajate ale maternității, depistate cu stafilococ pozitiv în urma exudatelor - img-1557999652.jpg

Articole recomandate

Patru angajate ale Maternității Giulești au fost depistate cu stafilococ pozitiv, în urma rezultatelor de la exudate, dar se așteaptă și cele de la probele trimise de la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili dacă există legătură cu îmbolnăvirea nou-născuților, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. De asemenea, patru probe sterile de apă au fost neconforme, mai spune Pintea, citată de news.ro.


"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moașe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuți și o infirmieră de la salonul de nou-născuți. S-a depistat prezența stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ea a adăugat că patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme.

"Echipa de control va aplica sancțiuni contravenționale personalului medical și va dispune măsuri de remediere a deficiențelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuți. Dorim să verificăm și să vedem întocmai dacă angajații se fac vinovați de îmbolnăvirea micuților", a spus Pintea.

Ministerul Sănătății preciza, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" au fost internați cinci copii născuți prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giulești), în perioada 25 martie - 30 aprilie, cu posibile infecții stafilococice (MRSA).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8149 secunde