Activitate intensă la ITM Constanța, în 2015

Patronii constănțeni, amenzi de peste două milioane de euro și zeci de dosare penale

535
2
Patronii constănțeni, amenzi de peste două milioane  de euro și zeci de dosare penale - itm-1453141899.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat și în anul 2015 activitatea de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.

Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

"Pe parcursul întregului an, s-au desfășurat campanii de control organizate la nivel național, prevăzute în programul de acțiuni pentru anul 2015 al Inspecției Muncii, în construcții, panificație, transport rutier de marfă și persoane, industria alimentară, unități care au desfășurat activitate pe litoralul Mării Negre, unități cu program non-stop, cabinete medicale etc. De asemenea, au fost inițiate și acțiuni de control la nivel local pe domenii de activitate specifice județului Constanța, care au vizat agenții economici din por-turile Constanța și Agigea", explică directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.

Potrivit acestuia, în total, au fost verificați 4.333 de agenți economici și au fost aplicate 735 de sancțiuni contravenționale din care - 591 amenzi în valoare de 6.022.400 lei (1.338.311 euro ) și 144 de avertismente. "Au fost depistați 286 de angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr total de 996 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă. Pentru 22 de angajatori cu un număr total de 268 persoane a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța", mai adaugă șeful ITM Constanța.

De asemenea, inspectorii din cadrul corpului de control Secu-ritate și Sănătate în Muncă au verificat, în total, în 2015, 2.276 agenți economici, dispunând 4.346 de măsuri de remediere a neconformităților constatate, cu termen scadent de realizare, dar și 182 de sancțiuni contraven-ționale, în valoare totală de 780.500 lei. 
În ce privește accidentele de muncă, 29 au fost mortale, două persoane fiind dispărute. 


Comentează știrea

Simona
19 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

Violeta
26 ianuarie 2016
NU VETI FACE NIMIC

Va rugam sa efectuati un control si la SC STOP SRL. Si acolo sunt folositi angajatii din alimentatie publica si turism, sub amenintarea trimiterii in concediu fara plata sau chiar desfacerea contractului de munca, pe santier la constructiile noilor blocuri ale lui Zelca. Muncesc alaturi de echipele de puscariasi din Penitenciarul Poarta Alba desi in contractul lor de munca locul activitatii este cu totul altul specificat. Nici pontajele nu sunt intocmite legal, orele suplimentare si zilele de sarbatori legale nefiind pontate desi angajatii pot dovedi ca au lucrat in acele zile.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3276 secunde