Parcurile și grădinile din Paris au fost pline, după 11 săptămâni de restricții

200
Parcurile și grădinile din Paris au fost pline, după 11 săptămâni de restricții - 12315-1590861132.jpg

Articole recomandate

Parcurile și grădinile din Paris s-au redeschis sâmbătă, cu trei zile mai devreme. Pentru prima dată după aproape 11 săptămâni de restricții impuse de pandemie, au fost pline, în condițiile în care prognozele indicau până la 28 de grade Celsius în weekend, informează Digi24.


Întrucât nerăbdarea publicului crescuse, iar prognozele indicau până la 28 de grade Celsius în weekend, autoritățile au devansat redeschiderea parcurilor, programată inițial pentru 2 iunie.


''Cel puțin suntem liberi'', a spus Anne, o pariziancă, la scurt timp după redeschiderea Grădinii Luxemburg, un parc cu o vechime de 400 de ani, situat pe malul stâng al Senei. ''Ne simțim ca și cum am fi fost eliberați dintr-un fel de închisoare''.


Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut presiuni asupra guvernului pentru a redeschide parcurile. Hidalgo candidează pentru un al doilea mandat la alegerile de luna viitoare.


Regulile de distanțare socială rămân în vigoare pe tot teritoriul Parisului, unul dintre cele mai dens populate orașe europene, iar purtarea măștilor de protecție în parcuri ar putea deveni în curând obligatorie, întrucât responsabilii din domeniul sănătății rămân prudenți în ceea ce privește orice creștere a numărului de cazuri noi.


Franța, una dintre cele mai grav afectate țări din Europa, a raportat peste 186.000 de cazuri și 28.714 de decese.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6425 secunde