Panică la Costinești. 30 de tineri suspecți și unul confirmat cu Covid-19, în vacanță, la mare

1204
Panică la Costinești. 30 de tineri suspecți și unul confirmat cu Covid-19, în vacanță, la mare - fotofondpanicacostinesti111-1596644962.jpg

Articole de la același autor

În timp ce agenții economici de pe litoral fac toate eforturile pentru a limita răspândirea noului coronavirus, inconștiența unora dintre turiștii care vin la mare pune în pericol nu doar sănătatea lor, ci a tuturor celor din jur. Prefectul Constanței face apel la responsabilitate, după ce mai mulți tineri au creat panică la Costinești, cel puțin unul dintre ei fiind deja bolnav cu Covid-19, când a sosit în stațiune.

Autoritățile din două județe au fost puse pe jar de un grup de tineri din Bârlad care au venit la mare la sfârșitul săptămânii trecute, deși cel puțin o fată prezenta simptome ale infecției cu noul coronavirus. Aceasta fusese testată, dar nu a mai așteptat rezultatul și a plecat în vacanță, alături de alți 30 de prieteni. Ulterior, rezultatul a arătat că este infectată.

Alerta au dat-o marți seară, angajații Direcției de Sănătate Publică Vaslui, care au înștiințat Direcția de Sănătate Publică din Constanța că în stațiunea Costinești s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, prezenți pe litoral pentru a participa la un eveniment privat. Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri erau considerați contacți direcți ai unui caz confirmat de Covid-19, din județul Vaslui.

"În urma controlului efectuat cu sprijinul Poliției Costinești și al Grupării de Jandarmi Mobilă «Tomis», s-a constatat faptul că cele 30 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august, fiind cazate în trei locații.

Într-o vilă erau 10 persoane, în alta 13, iar, la o pensiune, opt persoane. La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2", au anunțat, ieri, reprezentanții Prefecturii Constanța.

Amenzi și pentru cei care i-au cazat

Cu prilejul verificărilor, în două dintre locații, în vilele private, au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, fiind aplicate două amenzi de câte 10.000 de lei. De asemenea, proprietarilor li s-a interzis orice fel de activitate turistică. La pensiunea unde erau cazate opt persoane nu au fost identificate neconformități. Pentru toate cele trei locații a fost făcută recomandarea de efectuare a operațiunilor de dezinfecție – dezinsecție.

Între timp, toți tinerii au fost preluați și transportați în județul Vaslui. Primii 18 adolescenți au fost luați în cursul nopții de echipaje SMURD, venite de la Vaslui. Celor 13 rămași la Costinești li s-a interzis să mai părărească vila unde erau cazați, fiind carantinați la locație. Ieri, în jurul orei 13, au plecat și aceștia, cu un microbuz al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Cu toții purtau mască și mănuși, iar șoferul autospecialei avea echipament special de protecție.

Anchete epidemiologice în toată stațiunea

"Este o situație lipsită de responsabilitate, în special din partea părinților celor 30 de tineri, pentru că discutăm de niște copii de 17 – 18 ani. Situația acum este sub control, a fost contact permanent între DSP Constanța și DSP Vaslui, pentru gestionarea acestei situații complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că acești tineri au apucat să petreacă două, trei zile pe litoral. Aștept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă responsabilitate din partea turiștilor, care complică, uneori, întreaga activitate de pe litoral, fie că vorbim despre portul măștii de protecție, de păstrarea distanțării sociale, respectarea regulilor, în general", a transmis prefectul județului Constanța, George Sergiu Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4869 secunde