Pădurea oamenilor întreprinzători. 20.000 de stejari brumării plantați de voluntari

414

Articole de la același autor

700 de voluntari din București, Constanța și Călărași au plantat, week-end-ul trecut, pe o suprafață de trei hectare, la inițiativa Asociației MaiMultVerde, o pădure de 20.000 de stejari brumării, care va crește la baza experimentală Bărăgan - Jegălia a Institutului Național de Cercetări și Dezvoltări Silvice "Marin Drăcea". La apelul lansat de organizatori pentru a sădi puieți în "Pădurea oamenilor întreprizători", au răspuns angajați ai Băncii Transilvania, susținătoarea campaniei, voluntari ai organizației neguvernamentale, elevi și cercetași.

Asociația MaiMultVerde continuă astfel tradiția plantărilor, "Pădurea oamenilor întreprizători" marcând începutul unei colaborări care va continua în anii următori, în vederea împăduririi unor noi suprafețe din sudul țării.

Dincolo de ajutorul acordat personalului bazei experimentale Bărăgan - Jegălia a Institutului Național de Cercetări și Dezvoltări Silvice "Marin Drăcea", de reîmpădurire a suprafeței alocate, "Pădurea oamenilor întreprinzători" a constituit o lecție de ecologie în aer liber pentru cei peste 200 de elevi din Călărași, Constanța și București, care au participat la acțiune, împreună cu cadrele didactice sau coordonatorii din partea organizației Cercetașii României. Înscrierea unui număr mare de participanți aflați pentru prima dată la o astfel de acțiune contribuie la promovarea voluntariatului pentru mediu în România.

"Când 700 de persoane de toate vârstele renunță la confortul unei zile de sâmbătă pentru a se deplasa la zeci sau sute de kilometri distanță, înfruntând frigul și ceața dimineții de noiembrie pentru a planta o nouă pădure, este clar că misiunea MaiMultVerde de a construi o nouă cultură a voluntariatului și responsabilității pentru mediu în România este pe mâini bune", este de părere Doru Mitrana, director al Asociației MaiMultVerde.

Animatori și mascote au asigurat buna-dispoziție a copiilor, iar la finalizarea acțiunii de plantare toți voluntarii s-au bucurat atât de un moment artistic - surpriză pregătit de organizatori, cât și de razele soarelui, cu care natura le-a recompensat efortul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4259 secunde