În Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean

Pacienții vor fi consultați fără a mai fi deplasați în alte cabinete

292
Pacienții vor fi consultați fără a mai fi deplasați în alte cabinete - dotarispital-1530029302.jpg

Articole de la același autor

Începând de săptămâna aceasta, bolnavii aflați în stare critică în Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă vor fi investigați din punct de vedere imagistic, în incinta secției, fără a mai fi deplasați în alte cabinete. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au declarat că unitatea sanitară s-a dotat cu un ecograf de ultimă generație, achiziționat în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială. 


Acesta va fi utilizat, exclusiv, în secția de Anestezie Terapie Intensivă. Aparatul dispune de trei sonde, pentru cord, abdomen și vase, fiind extrem de eficient pentru cateterizarea vaselor, în vederea susținerii funcțiilor vitale ale pacienților. Ca urmare, de acum înainte, medicii care au competență în ecografie vor efectua investigațiile imagistice la patul bolnavului. 


O veste bună este că, începând de luna trecută, grație aceluiași program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială, secția de Anestezie Terapie Intensivă a fost dotată cu injectomate, infuzomate și stații pentru seringi, iar în luna martie, cu paturi speciale concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde