Pacienții arși vor fi tratați la Constanța?

218

Articole de la același autor

În condițiile în care încă nu avem în județul Constanța condițiile necesare pentru a trata bolnavii cu arsuri grave, aceștia sunt trimiși în continuare, tot la București. Cu toate acestea, a precizat șeful secției de Chirurgie Plastică și Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Bogdan Caraban au deja promisiuni de la conducerea unității sanitare că vor primi o dotare minim necesară pentru organizarea unei unități de arși, atât de necesară în județul Constanța. 


"Ca și până acum, arsurile mari se trimit la București, conform protocolului național, pentru că înființarea unui centru ar însemna o investiție imensă, o clădire sau cel puțin o secție separată. Desigur, unitatea în discuție va avea niște dotări minime pe care le putem atinge la acest moment, iar aici vor fi tratați pacienți arși cu gravitate mică și medie. Important este să reușim să izolăm acest compartiment, astfel încât ei să fie tratați în condiții cât mai bune", a declarat, pentru "Cuget Liber", medicul. Acesta a precizat că unitatea va avea în jur de șase paturi. 


"Din fericire pentru pacienți, arsurile în ultimii doi-trei ani sunt pe o pantă descendentă. Cred că oamenii sunt poate mai atenți la locurile de muncă", a adăugat dr. Caraban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.401 secunde