Șoseaua de coastă? La Paștele Cailor!

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 29 Mai 2015 3131
Șoseaua de coastă riscă să rămână doar un simplu desen pe hârtie. Sorții nu par să-i fie favorabili acestui proiect controversat. După o serie de licitații ratate, nici ultima licitație nu este prea ușoară.  Dacă nu se vor demara lucrările în curând,  se va pierde finanțarea de la Uniunea Europeană, iar Primăria Constanța nu are posibilitatea financiară de a susține tot proiectul. 


Cinci firme sunt dispuse să se înhame la construcția șoselei de coastă. La licitațiile de pe 19 martie, au fost depuse cinci oferte, dar deocamdată, nu s-a dat niciun rezultat. 


„Din păcate, licitațiile sunt încă în evaluare. Sunt cinci ofertanți care au 28 de subcontractori. Însă, deja suntem foarte presați de timp. Dacă nu reușim să cheltuim banii de la Uniunea Europeană, îi vom pierde”, a declarat Ani Merlă, directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța. 


Potrivit acesteia, termenul limită pentru decontarea lucrărilor la Șoseaua de coastă este 31 decembrie 2015. Dar deocamdată nu au ce să deconteze, pentru că nu s-a făcut nimic. 


„Am discutat cu viceprimarul Decebal Făgădău și Primăria Constanța își asumă responsabilitatea de a termina o parte din lucrările care nu s-ar finaliza până la 31 de-cembrie. Am solicitat constructorului să-și segmenteze tronsoanele și să facă două, trei organizări de șantier, pentru a se lucra într-un ritm alert. Vrem să începem lucrările din ambele părți, mai ales să facem ser-pentina de la strada Mihai Eminescu. Aceea presupune cele mai mari cheltuieli, pentru că acolo trebuie puși piloni foarte mulți. Ne interesează în mod special acel segment, pentru că porțiunea de la Amira-litate, prin Portul Tomis, este mai simplu de făcut, o putem reabilita și noi, din bugetul local, dacă nu apucă să se facă până la 31 decembrie 2015. Sperăm totuși să reușim să o facem”, a completat Ani Merlă. 


Zonă bellevue, la Soleta 
Artera ar fi trebuit să lege centrul istoric al Constanței de stațiunea Mamaia. Contractul de finanțare pentru construcția ei a fost semnat încă de la finele anului 2013. Proiectul a fost împărțit în trei etape, având în vedere amploarea lucrărilor. Prima etapă, însemnând 2,6 kilometri de șosea, de la Amiralitate, pe lângă plaja Modern și până la strada Mihai Eminescu, ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2014. Valoarea estimată a lucrărilor este de 33.338.591,85 de lei. 


Pe primul tronson, va fi refăcută infrastructura de acces în Portul Tomis, reabilitându-se drumul deja existent, de la Amiralitate, pe o porțiune de 860 de metri, până la zona unde șoseaua se desparte în două bretele, pe sensuri diferite. Pe al doilea tronson, va fi amenajată o zonă bellevue, pe faleză, între strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Ferdinand. Iar al treilea tronson va cuprinde un sens gira-toriu și o porțiune de legătură cu strada Mihai Eminescu. 


Spații verzi, parcări și iluminat public 
În cadrul proiectului, se va face și amenajarea urbanistică a zonei, constând în refacerea spațiilor verzi, reîmpărțirea zonelor existente și crearea de parcări. De asemenea, va fi reabilitat iluminatul stradal existent. În porțiunea bellevue, vor fi construite rampe pietonale ce vor face legătura între Plaja Modern și promenada de pe strada Mircea cel Bătrân și va fi montat un ascensor pentru accesul persoanelor cu dizabilități. 


Rămâne de văzut câte din toate acestea vor mai avea timp să le facă cei care vor câștiga licitația și subcontractorii lor și câte vor rămâne în cârca Primăriei Constanța.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei