Orban: Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. 85% dintre patronii HoReCa respectă regulile de protecție sanitară

163
Orban: Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. 85% dintre patronii HoReCa respectă regulile de protecție sanitară - suspendareactivitatehoreca-1596720239.jpg

Articole recomandate

Ludovic Orban a declarat că restaurantele vor putea fi redeschise când va exista "un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit" și garanția că toți patronii vor respecta regulile de protecție sanitară. Premierul spune că aproximativ 85% dintre patronii HoReCa respectă aceste măsuri, în timp ce un procent nu respectă sau nu vor să facă acest lucru, potrivit Digi24.ro.


"Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.


Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor", a afirmat Ludovic Orban.


Șeful Executivului a mai spus că discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor continua iar dacă situația o permite ar putea fi redeschise mai întâi restaurantele din hoteluri.


"Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ultrior celelalte restaurante", a explicat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6222 secunde