Obiecte unicat realizate de copiii din centrele de plasament, la Târgul de Crăciun

156

Articole de la același autor

Atât copiii, cât și adulții ocrotiți în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța au deschis, ieri, Târgul de Crăciun din centrul comercial VIVO!. 


Pentru că zilele acestea ne aflăm în doliu național, copiii nu au mai susținut programul artistic pe care-l pregătiseră, dar și-au prezentat cu mândrie cele aproximativ 400 de obiecte decorative realizate de ei înșiși. Prețurile de vânzare ale acestor obiecte pornesc de la 4 lei și trebuie menționat că majoritatea decorațiunilor sunt unicat. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC, Oana Manoilă, pentru acestea au fost folosite, în mare parte, materiale reciclabile. 


Astfel, Speranța are 15 ani și alături de colegii ei s-a gândit să creeze un brad din lingurițe de plastic. Adolescenta spune că nu a fost deloc greu să îl realizeze, mai ales că a fost ajutată de alți tineri. 


Precizăm că primii clienți ai Târgului de Crăciun au fost chiar șefii centrelor și compartimentelor din cadrul DGASPC Constanța.
"Doresc să îi felicit pe toți cei care au muncit destul de mult să realizeze toate aceste obiecte unicat și pe educatorii care i-au îndrumat, pentru talentul și răbdarea lor", a declarat Petre Dinică, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 


Obiectele pot fi achiziționate până la sfârșitul săptămânii viitoare, urmând ca banii strânși în urma vânzării lor să fie folosiți în beneficiul copiilor și adulților din centrele rezidențiale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8795 secunde