O persoană în stare gravă, internată după ce a consumat ciuperci

160
O persoană în stare gravă, internată după ce a consumat ciuperci - perfuzii1-1560246936.jpg

Articole recomandate

O persoană ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cauza ciupercilor consumate, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, Cristina Mia.

"Pacientul a ajuns în stare gravă, cu agitație psihomotorie intensă. A fost stabilizat în UPU și internat pe secția ATI interne. În prezent, starea acestuia s-a ameliorat", a precizat medicul șef al UPU-SMURD Baia Mare, dr. Dan Roman.

De la începutul lunii iunie, la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Baia Mare au ajuns patru pacienți după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Corpul medical al SJU Baia Mare recomandă populației să trateze cu maximă seriozitate consumul de ciuperci, având în vedere consecințele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor otrăvitoare și atenționează că trebuie să se prezinte la urgență imediat ce identifică primele simptome.

De asemenea, medicul Dan Roman a subliniat că mai gravă este situația în cazul intoxicației cu ciuperci cu incubație lungă, la care semnele apar după 12 ore de la consum și se manifestă prin grețuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecțiuni hepatice și renale, hemoragii. În aceste situații este posibil ca, fără un tratament corespunzător, după două zile de la ingestie să se instaleze coma și, ulterior, decesul persoanei în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 0.4698 secunde