O nouă tranșă de bilete de tratament pentru pensionari

225
O nouă tranșă de bilete  de tratament pentru pensionari - biletepensionari1-1501775125.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima serie din această lună, Casa Județeană de Pensii (CJP) pune la dispoziția vârstnicilor un număr de 483 bilete de odihnă și tratament. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, aceștia vor putea pleca începând cu data de 9-10 august. Aceasta a precizat că la acest moment nu se mai pot depune cereri decât pentru lunile septembrie-octombrie.

Până la acest moment stațiunile cele mai căutate au fost Sângeorz Băi, Vatra Dornei, Amara, Sovata, Sărata Monteoru, Buziaș, Căciulata, Covasna, Herculane, Târgu Ocna, dar și stațiunile de pe litoral.

Ca și până acum, bătrânii care doresc să intre în posesia unui bilet de tratament trebuie să completeze și să depună o cerere tipizată la sediul CJP, însoțită de mai multe documente. Dintre acestea amintim: cupon de pensie, recomandare de la medicul de familie, adeverință pentru veteranii de război. În plus, solicitanții biletelor de tratament trebuie să prezinte și o trimitere de la medic care, obligatoriu, trebuie să aibă înscris numărul contractului de asigurare pe care l-a încheiat doctorul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Prețurile biletelor sunt foarte convenabile, deoarece bătrânii plătesc pentru un sejur de 16 zile doar 50% din suma înscrisă pe cuponul de pensie. Totodată, solicitanții trebuie să menționeze în cererea pentru acordarea biletelor maximum trei locații. Criteriile de selecție a cererilor au rămas aceleași ca în anii trecuți. Cele mai mari șanse pentru a obține un sejur le au cei care nu au avut un bilet în ultimii doi ani, situație pentru care beneficiarii primesc zece puncte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5344 secunde