O locomotivă cu aburi, din 1911, a garat la Constanța

399

Articole de la același autor

O locomotivă de pe vremuri se află expusă, începând de ieri, lângă Gara Constanța. Exemplarul a fost recondiționat de compania Oil Terminal și le va aduce tuturor constănțenilor, dar și turiștilor care ajung la Constanța parfumul călătoriilor de odinioară.

Locomotiva a fost construită în anul 1911, special pentru manevre în locații ce prezintă pericol de foc și explozie, cum ar fi rafinării, depozite de produse petroliere, depozite militare și fabrici de muniții sau produse periculoase. Locomotiva tip Bft-n2, numărul 4709, cu o putere de 60 de cai putere, cu o viteză maximă de

15 km pe oră, lungime de 5,9 metri și cu o greutate de 18.000 de kg, a fost fabricată de Orenstein & Koppel pentru Rafinăria Astra Ploiești, în anul 1911. Locomotiva reprezintă unul dintre cele două exemplare de acest tip din Ro-mânia, celălalt fiind expus la Muzeul Locomotivelor cu abur din Sibiu.

"Societate cu o lungă tradiție în domeniul activității de export produse petroliere, Oil Terminal SA manifestă un profund respect pentru istoricul și valorile patrimoniale naționale. În acest sens, a recondiționat și a atribuit în custodia CFR o locomotivă fără foc, cu abur înmagazinat, care a și fost expusă publicului", explică directorul general al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde