O femeie curajoasă la volanul autobuzului CT BUS. A schimbat meseria la 53 de ani!

292
O femeie curajoasă la volanul autobuzului CT BUS. A schimbat meseria la 53 de ani! - femeiesofersursactbus1-1596479542.jpg

Articole de la același autor

Este o femeie curajoasă, care consideră că niciodată nu este prea târziu pentru a ne urma visele. Georgeta Oprea își dorea de mult timp să fie șoferiță, să conducă un vehicul impunător, așa cum este, de exemplu, un autobuz. În vârstă de 53 de ani, femeia lucrează de mai bine de un deceniu ca vopsitor în cadrul CT BUS. Dar nu s-a lăsat descurajată de vârstă și a dat examen de permis, iar de curând a promovat și concursul pentru a lucra ca șofer în cadrul firmei de transport în comun.

"Dintre colegi, doamna Georgeta Oprea este cea de la care avem cu toții ceva de învățat, este un model de perseverență, iar povestea ei este cel puțin ieșită din comun. De 14 ani face parte din echipa RATC/CT BUS, ca vopsitor. O meserie cel puțin inedită pentru o femeie. Ei bine, și mai inedit este faptul că, de fapt, și-a dorit mereu să conducă un autobuz", a relatat Bogdan Niță, directorul CT BUS. Dar cum situația familială nu i-a permis ani la rând să-și urmeze visul, iar când lucrurile au început să se așeze, au apărut îndoielile și temerile, anii au trecut. Nu a renunțat. A făcut pe ascuns școala de șoferi, de teamă să nu fie luată în râs, mai ales că nu multe femei ajung să își schimbe meseria la 53 de ani.

"Se temea că nu vom dori să o angajăm ca șofer pentru că astfel am pierde un vopsitor prin mâna căruia au trecut sute, poate mii de autobuze și care și-a demonstrat, de fiecare dată, profesionalismul. A luat permisul cu brio, așa că nu s-a oprit: a așteptat cu emoție următorul anunț de angajare al CT BUS pentru șoferi și a promovat concursul", a adăugat Bogdan Niță.

Georgeta Oprea spune că nu a fost tentată să plece să lucreze peste hotare sau la o altă firmă. "Cunosc mulți șoferi de TIR. Sunt moderator pe rețelele de socializare a peste 20 de grupuri online de TIR-iști și de mașini mari de colecție. Am discutat cu ei, e greu să fii plecat atâta vreme prin țări străine, dorul de casă e mare", a afirmat femeia.

Drept pentru care, de la sfârșitul lunii iulie, Georgeta Oprea se alătură celorlalte zece femei care conduc autobuzele CT BUS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7389 secunde