O asistentă medicală, a doua victimă a coronavirusului la Constanța

714
O asistentă medicală, a doua victimă a coronavirusului la Constanța - fond-1585937368.jpg

Articole de la același autor

Noul coronavirus a mai făcut o victimă, în județul Constanța. O asistentă medicală a pierdut, joi, 2 aprilie, lupta cu Covid-19. Iar numărul îmbolnăvirilor crește vertiginos.

Ministerul Sănătății a anunțat vineri după-amiază decesul unei persoane din județul Constanța, infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre asistenta medicală Nina Dumbravă, care lucra la Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Se pare că femeia de 54 de ani a fost infectată în Turcia, de unde a revenit pe data de 13 martie. Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat în județul Constanța din cauza virusului Covid-19 și cel de-al 117-lea din țară.



Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sănătate Publică, asistenta medicală a fost în concediu în perioada 6 - 26 martie. Aceasta a revenit în țară pe data de 13 martie, iar pe data de 19 martie a fost confirmată cu Covid-19, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde fusese internată deoarece se simțise rău. Decesul a fost înregistrat pe 2 aprilie. Toți apropiații au intrat în izolare imediat după ce femeia a fost internată. Având în vedere că aceasta era în concediu și nu a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Constanța nu se impune o anchetă epidemiologică în cadrul unității sanitare.
Colegii asistentei medicale au transmis un mesaj emoționant. "Un gând pios și o lumânare pentru colega noastră, Nina Dumbravă - asistent medical ATI Chirurgie Cardiovasculară, SCJU Constanța. Dumnezeu să o ierte! Condoleanțe familiei!", este mesajul semnat de reprezentanții Sindicatului Sanitas Constanța.

Bilanțul îmbolnăvirilor, în creștere

În cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în județul Constanța, erau confirmate 117 cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu șase mai multe decât fuseseră înregistrate joi, 1 aprilie. De asemenea, pe teritoriul României, sunt, în total, 3.183 de cazuri de persoane infectate. Dintre cele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate, 16 fiind la Constanța.

În prezent, în țara noastră sunt în carantină instituționalizată 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De asemenea, până la orele prânzului ale zilei de vineri, 3 aprilie, fuseseră prelucrate 31.657 de teste pentru depistarea virusului Covid-19.



În Constanța, au intrat în carantină 917 persoane, cei mai mulți fiind repatriați din zonele roșii și cazați în centrele de carantinare instituționalizată de pe teritoriul județului. Alte 3.488 de persoane sunt în izolare la domiciliu.
Din păcate, foarte mulți locuitori ai județului nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare. Aproape 2.800 de sancțiuni au fost aplicate de la intrarea în vigoare a legilor respective, cuantumul total al acestora depășind 1.640.000 de lei. 337 de amenzi au fost aplicate în doar 24 de ore, din care 335 pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7164 secunde