Noul ministru al Muncii: "Nicio pensie nu va scădea după noua lege. Există bani pentru majorări"

188
Noul ministru al Muncii:

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că există bani pentru majorarea pensiilor, dar și pentru plata actuală a pensiilor, precizând că nici o pensie nu va scădea după intrarea în vigoare a noii legi. El a mai spus că își dorește ca noua lege a pensiilor să fie adoptată în Parlament până la sfârșitul anului.

Marius Budăi a declarat duminică seara, la România TV, că și anul trecut au fost declarații din partea a diverși oameni politici că nu ar fi fost bani pentru plata pensiilor și că aceste discuții ar fi apărut și în acest an.

"Eu spun foarte clar, mesajul este foarte clar, există bani de majorarea pensiilor, așa cum am spus în programul de guvernare, mai mult există bani pentru plata actuală a pensiilor, nu există nicio problemă. De altfel și pe parcursul anului trecut aceleași declarații au fost, aceleași declarații apocaliptice și din punctul meu de vedere total iresponsabile și lipsite de respect față de pensionari, nu față de noi cei aflați la guvernare", a afirmat ministrul Muncii.

El a anunțat și principiile pe care se bazează noua lege.

"Contributivitatea, adică cât ai contribuit în sistem atât încasezi, să fie foarte clar. Egalitate, este un lucru foarte important introdus, pentru condiții de muncă, pentru același stadiu de cotizare, pentru aceeași valoare a cotizării către bugetul asigurărilor sociale să încasezi aceeași pensie, să nu mai depinzi de momentul când ieși la pensie pentru că știți foarte bine legea pensiilor tot a fost modificată", a declarat Marius Budăi.

Alte două principii precizate de ministru se referă la faptul că niciodată pensia nu se poate prescrie și solidaritate socială, adică generațiile care muncesc acum plătesc pensiile pentru pensionari, iar generațiile viitoare vor plăti pensiile pentru care sunt activi pe piața muncii.

Marius Budăi a mai spus că a scăzut decalajul dintre plăți și încasări, deficitul la bugetul de pensii este mai mic decât în trecut.

Ministrul Muncii a afirmat că după noua lege nu va deveni obligatoriu ca plata pensiilor să se facă exclusiv pe card și va rămâne ca până în prezent.

"Susțin ceea ce a spus Eugen Teodorovici, că trebuie să ajungem la un grad cât mai mare de încasare în cont, pe card, dar în lege spune clar pensionarul optează cum încasează pensia", a explicat Budăi.

El a mai declarat că dorește ca noua lege a pensiilor să fie adoptată de Parlament până la sfârșitul anului, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Social : Anunț important pentru pensionari!
Pagina a fost generata in 1.3622 secunde