Nou-născuții vor putea fi monitorizați și cu ajutorul telemedicinei

142
Nou-născuții vor putea fi monitorizați și cu ajutorul telemedicinei - bebelusi1-1508163666.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru părinții bebelușilor care se vor naște pe viitor cu probleme de sănătate ! Pe lângă faptul că va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, noua secție de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța va avea inclusiv o secție de telemedicină.

Aceasta le va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale sau să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Reamintim că proiectul de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța este derulat printr-un parteneriat al unei companii de telefonie mobilă, cu asociațiile "Inima Copiilor" și "Dăruiește Aripi".

Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de cele două asociații, iar o companie de telefonie va dubla suma strânsă din donații.

"Așteptăm cu nerăbdare să desfășurăm un act medical la cele mai înalte standarde", a declarat managerul spitalului, dr. Cătălin Grasa.

Precizăm că, în această secție, primesc anual îngrijire circa o mie de nou-născuți cu probleme medicale, din județul Constanța, dar și din Tulcea, Ialomița și Călărași. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6654 secunde