Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce acte sunt necesare

205
Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce acte sunt necesare - hepta2368022-1594485155.jpg

Articole recomandate

Grecia schimbă din nou regulile pentru români. Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineață, nu de marți, așa cum se anunțase inițial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu mașina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, așa-numitele Passenger Locator Form sau PLF, informează Antena3.


"Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. 


Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.


Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.


Grecia anunță și că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Așadar, cei care nu le-au completat până în acest moment și care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.


"MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6998 secunde