Noi echipamente pentru testare Covid 19, la Spitalul Județean

247
Noi echipamente pentru testare Covid 19, la Spitalul Județean - echipamente-1591380837.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a intrat în posesia unui nou echipament ultraperformant pentru testare Covid 19, au declarat reprezentanții unității sanitare. Este vorba despre un aparat eCL8000-Automated ECL Immunoassay Analyzer și o mie de kituri de testare pentru SARS-CoV-2.

Echipamentul de ultimă generație, achiziționat de grupul "Grampet", a fost instalat și calibrat săptămâna aceasta, el făcând parte, acum, din dotarea Laboratorului de Biologie Moleculară.

"Aparatul eCL8000-Automated ECL Immunoassay Analyzer are o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și poate da rezultatele în 18 minute. Pentru că beneficiază de o tehnologie mult mai avansată (ECLIA), în afară de teste pentru anticorpi tip IgM si IgG anti SARS-CoV-2, analizorul permite depistarea mai multor afecțiuni, putând fi utilizat pentru realizarea de markeri cardiaci, de inflamație, detectarea hormonilor tiroidieni sau de fertilitate, teste de glicometabolism, metabolism osos etc.", au declarat aceștia.

Noul echipament completează paleta investigațiilor pe linie imunologică realizate în cadrul Spitalului Județean Constanța și asigură un plus de acuratețe în diagnosticul și evoluția în timp a bolii, a declarat directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde